Neovisni novinarski portal
26.10.2020.
UKRATKO
DIP o Karamarkovoj izjavi: Podnosimo kaznenu prijavu DORH-u

DIP o Karamarkovoj izjavi:
Podnosimo kaznenu prijavu DORH-u

Predsjednik DIP-a Branko Hrvatin /Foto:HINA

Državno izborno povjerenstvo (DIP) priopćilo je u ponedjeljak kako izjava prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka (HDZ) o postojanju indicija o krađi zastupničkih mandata upućuje na sumnju u pravilnost izbornih rezultata, radi čega će DIP podnijeti Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog mogućeg počinjenja kaznenog djela izborne prijevare.

Moguće daljnje priopćenje Povjerenstva uslijedit će ovisno o postupanju DORH-a, poručili su iz DIP-a čiji predstavnici ne žele davati izjave o toj temi.
Izjava gosp. Tomislava Karamarka, prvog potpredsjednika Vlade, upućuje na sumnju u pravilnost izbornih rezultata kroz navod o postojanju indicija o ‘krađi’ mandata. Zbog navedenog DIP će DORH-u podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog mogućeg počinjenja kaznenog djela izborne prijevare”, navodi DIP.
Karamarko je u subotu u Imotskom izjavio kako postoje indicije da je u izbornoj noći Domoljubna koalicija pokradena za pet ili šest madata i najavio da će se to ispitati. Potom je u nedjelju na svom Facebook profilu izrazio nadu da će nadležna državna tijela progovoriti o načinu kako je u državno vlasništvo u vrijeme vladavine SDP-a dospjela tvrtka APIS, koja je imala potpuni nadzor nad biračkim popisima i prebrojavanjem glasova na parlamentarnim izborima, te istaknuo kako će to biti početak rasvjetljavanja što se događalo u  izbornoj noći 8. na 9. studenog 2015.
DIP u priopćenju koje potpisuje predsjednik Branko Hrvatin  iznosi izbornu i postizbornu kronologiju:

dip

dip2
Tags: ,

VEZANE VIJESTI