Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
SCENA
Bowiejevo tijelo kremirano bez prisutnosti obitelji

Bowiejevo tijelo kremirano bez prisutnosti obitelji

Bowiejeva želja bila je ‘otići bez previše buke’ bez pogreba i komemoracije, prenose američki mediji.

david-f

“Neće biti ni javne, ni privatne komemorativne svečanost. Nema ničeg”, izjavio je tako Bowieju blizak izvor Mirroru. Od smrti legendarnog glazbenika spekulira se o planovima njegovog pogreba, no bez znanja milijuna obožavatelja diljem svijeta, Bowiejevo tijelo kremirano je ubrzo nakon njegove smrti 10. siječnja.
Bowie nije bio religiozna osoba i želio je biti upamćen po glazbi i vremenu provedenom u dobrom raspoloženju sa svojim voljenima i publikom.
Američki mediji pretpostavljaju da je Bowie želio ono što se na internetskim stranicama njujorškog zdravstvenog odjela naziva “izravna kremacija” bez formalnog prisustva, posjeta ili obreda. Pokojnika se običava donijeti u krematorij s mjesta gdje je nastupila smrt. Također je otvoren prostor za spekulacije što se dogodilo s urnom s njegovim posmrtnim pepelom.
Veliku posvetu Bowiejevom djelu najavila je direkcija Brit Awardsa za idući mjesec, dok će se njujorški koncert u njegovu čast, na kojem su nastupe jučer potvrdili Mick Jagger i Paul McCartney, održati 31. ožujka u Carnegie Hallu u New Yorku.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI