Neovisni novinarski portal
19.1.2021.
POLITIKA / UKRATKO
(foto HINA/Tomislav PAVLEK/ua)

Blokirana Savska i Jagićeva, prosvjedi zbog sankcija televiziji Z1

(foto HINA/Tomislav PAVLEK/ua)

Prosvjed je krenuo od šatora u Savskoj, a cilj je dolazak pred Vijeće za elektroničke medije.

Prosvjed zbog sankcija televiziji Z1 u Zagrebu (foto HINA/Tomislav PAVLEK/ua)

Prosvjed zbog sankcija televiziji Z1 u Zagrebu (foto HINA/Tomislav PAVLEK/ua)

HVIDR-a Grada Zagreba uz potporu drugih braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata organizirala je prosvjednu šetnju i skup pod nazivom “1991. borba za slobodnu državu, 2016. borba za slobodu govora” u znak potpore televiziji Z1. Prosvjednici su u prosvjednju šetnju krenuli ispred braniteljskog šatora u Savskoj ulici prema Agenciji za elektroničke medije u Jagićevoj ulici.
Agenciji za elektroničke medije je, podsjetimo, na tri dana ukinula koncesiju zagrebačkoj televiziji Z1 zbog izjave voditelja Marka Juriča u emisiji “Markov trg”, koja je zvučala točno ovako: “Poruka Zagrepčanima, svima koji se šeću Cvjetnim trgom budite oprezni budući je u blizini crkva u kojoj stoluju, da parafraziram jednog srpskog ministra, četnički vikari. Pripazite, kada se šećete Cvjetnim trgom, pogotovo majke s djecom, da ne bi koji od tih četničkih vikara istrčao iz crkve i u svojoj maniri klanja izveo svoj krvavi pir na našem najljepšem zagrebačkom trgu koji bi možda trebalo obilježiti tablama pazi oštar četnik u blizini.”
Prema prvim izvješćima, prosvjednici oboružani transparentima, pjevaju “U boj, u boj” te “Zovi samo zovi”, a u koloni su viđeni Đuro Glogoški, Velimir Bujanec i Božidar Alić.
(foto HINA/Tomislav PAVLEK/ua)

(foto HINA/Tomislav PAVLEK/ua)

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI