Neovisni novinarski portal
20.10.2020.
IZDVOJENO / Sport
Federico Salpietro (Foto: H. Pavić)

Sin poginulih talijanskih jedriličara dolazi na dodjelu priznanja ‘Valovi Šibenika’

Federico Salpietro (Foto: H. Pavić)

Iz JK Val potvrdili su da će priznanje osobno primiti Federico Salpietro.

Federico Salpietro (Foto: H. Pavić)

Federico Salpietro (Foto: H. Pavić)

“Valovi Šibenika”, plaketa koja je osmišljena kao priznanje odvažnim, hrabrim i smjelim ljudima koji svojom požrtvovnošću spriječe pomorske havarije i spase ljudske živote, ove će godine, kako smo već pisali, biti posthumno dodijeljena talijanskom bračnom paru Francescu i Marineldi Salpietro, koji su živote izgubili u tragičnoj pomorskoj nesreći blizu Primoštena u kolovozu 2011. Priznanje dodjeljuje JK Val u sklopu Šibenske regate krstaša koja će ove godine biti održana po 16. put.
Danas su iz JK Val potvrdili da će priznanje osobno primiti Francesco Salpietro, sin poginulih jedriličara, a svečanost dodjele bit će održana u subotu u Gradskoj vijećnici.
– Francesco  i Marinelda Salpietro bili su jedriličari, ljudi zaljubljeni u more, posebno u ovaj naš dio Jadrana. Jadranskim su morem jedrili više od četrdeset godina, čak i u vrijeme Domovinskog rata kada je bilo malo nautičara odvažnih i spremnih da se suoče s neposrednom blizinom ratne opasnosti i na taj način podrže  mladu hrvatsku državu. Nažalost, ljubav prema slobodi jedrenja i hrvatskom akvatoriju platili su svojim životima u strašnoj pomorskoj nesreći u blizini Primoštena, u kolovozu 2011. Ono što nas, jedriličare, veže s bračnim parom Salpietro je upravo ta neizmjerna ljubav prema moru, jedrenju i neograničenoj slobodi koju nam donosi plovidba morskim prostranstvom – stoji, među ostalim, u obrazloženju ovogodišnjeg priznanja “Valovi Šibenika”.
Šibenska regata krstaša bit će održana ovog vikenda, 5. i 6. prosinca, a start je najavljen za subotu u 11 sati.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI