Neovisni novinarski portal
19.1.2021.
UKRATKO
Šibenski osnovci promotori nenasilja

Šibenski osnovci promotori nenasilja

radovi

Radovi šibenskih osnovaca 

U okviru kampanje Živim život bez nasilja, šibenskim osnovcima danas su uručene zahvalnice za najbolje likovne i literarne radove na temu nenasilja, tolerancije i nediskriminacije.

Promotori nenasilja postali su tako učenici osmog razreda OŠ Vidici: Robert Marjanović, Ema Žaja, Petra Spahija, Matej Peran, Natalija Suša, Stipe Ban, Lora Barinica, Antonija Vukšić, Milena Vukšić, Viktorija Vukičević, Sandria Pušac, Anja Relja, Morena Kraljev, Katja Frua, Karlo Damjanić, Mia Vukšić i Lara Cinotti koji su nagrađeni za najuspješnije grupne likovne radove. Ive Ćaleta-Car i David Kuvač učenici osmog razreda OŠ Jurja Dalmatinca i Paola Šupe učenica sedmog  razreda OŠ Vidici , nagrađeni su za najuspješnije literarne radove. Zahvalnice im je u CineStaru Šibenik uručila sportašica Nives Radić.
U organizaciji PU Šibensko-kninske, učenicima škole Jurja Dalmatinca i Katoličke škole u CineStaru je prikazan igrano-dokumentarni film „Živim život bez nasilja“. Film je nastao suradnjom Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te partnerima, a posvećen je 17-godišnjem Miroslavu Tunjiću koji je preminuo od posljedica nasilja. Film je spoj dokumentarnih snimki i igranih dijelova koji zajedno čine prezentaciju svega do sada provedenog u nacionalnom preventivnom programu „Živim život bez nasilja“, s konačnom svrhom da se ukaže na trajne posljedice koje nasilje ostavlja te da se zajednica potakne na sustavni angažman u izgradnji kulture nenasilja.
dodjela

Nives Radić podijelila je zahvalnice učenicima

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI