Neovisni novinarski portal
31.10.2020.
POLITIKA
SDP o proračunu Županije: ‘Neaktivnost, briga za podobne kadrove i bujna administracija’

SDP o proračunu Županije:
‘Neaktivnost, briga za podobne kadrove i bujna administracija’

sdp_1_11Donošenje šibensko-kninskog proračuna, koji će 2016. godine biti šest posto manji nego ove, bilo je povod Šibensko-kninskom ŽO SDP-u da prozove Županiju za nerad.

– Smanjenje proračuna Šibensko-kninske županije od 6,6 milijuna za 2016. godinu ponovno nam dokazuje potpunu neaktivnost Županijske uprave. Konstanto se, iz godine u godinu, rashodovna strana proračuna povećava, najviše na troškove županijske administracije i troškove ureda župana, dok se paralelno smanjuju sredstva za projekte u županiji te za subvencije prava građanki i građana.

Zbog neaktivnosti Upravnog odjela za prostorno planiranje i gradnju, agencija Ministarstva graditeljstva morala je oduzeti županiji i preuzeti na sebe velik broj predmeta legalizacije nezakonito izgrađenih građevina. Dok se brojni politički akteri diče svojim radom i ubrzavanjem usluga, najneaktivniji županijski ured ne ispunjava svoje obveze rješavanja predmeta u zakonskom roku.

Osim pada prihodovne strane i rasta rashoda, u proračunu Šibensko-kninske županije za 2016. godinu nisu se mogli naći infrastrukturni projekti u brojnim općinama i gradovima s obzirom da županijska administracija u 2015. godini nije uspjela povući niti jednu kunu, niti jedan euro, za niti jedan projekt iz kohezijskih EU fondova.

Analizirajući ovakav proračun zaključujemo da je svrha župana Gorana Pauka isključivo političko zbrinjavanje podobnih kadrova kroz bujanje županijske administracije. Najmanju korist od ovog proračuna, a i od kompletne garniture u županijskoj administraciji, imat će građanke i građani – stoji u priopćenju Ivana Klarina, predsjednika ŽO SDP-a Šibensko-kninske županije.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI