Neovisni novinarski portal
19.1.2021.
POLITIKA
Karamarko, Petrov i Milanović - Fotografija koju je na FB-u objavio Ivan Lovrinović

Pregovori o vladi:
Večeras ćemo imati mandatara!?

Karamarko, Petrov i Milanović - Fotografija koju je na FB-u objavio Ivan Lovrinović
Karamarko, Petrov i Milanović - Fotografija koju je na FB-u objavio Ivan Lovrinović

Karamarko, Petrov i Milanović – Fotografija koju je na FB-u objavio Ivan Lovrinović

Danas se u Zagrebu nastavljaju razgovori čelnika SDP-a i Mosta oko sastavljanja vlade, a do početka sastanka trebao bi stići i odgovor HDZ-a o pozivu na povratak u pregovore. 

Lider Mosta Božo Petrov je u nedjelju, po završetku pregovora s SDP-ovom koalicijom, rekao da će, “zbog prava jednakosti” HDZ-ovoj Domoljubnoj koaliciji dati još 24 sata da se predomisle te im se pridruže u pregovorima oko formiranja vlade. Pregovori između Mosta nezavisnih lista i koalicije Hrvatska raste predvođene SDP-om nastavljaju se u 17 sati u Mostovim prostorijama u Smičiklasovoj 19. Hoće li se pregovorima priključiti i HDZ, zasad nije poznato, a Predsjedništvo HDZ-a se sastaje se u 14 sati i do 16 sati bi trebali javiti što su odlučili.
Zastupnik MOST-a Ivan Lovrinović sinoć je na svom Facebook profilu najavio da bi danas sve trebalo biti jasno. Pritom je objasnio zašto je MOST odlučio dati još jednu šansu Domoljubnoj koaliciji i zašto SDP smatra to razumnim potezom. Uz post je objavio i fotografiju na kojoj razgovaraju Petrov, Milanović i Karamarko.

Lovrinovićev post prenosimo u cijelosti:

Danas smo Domoljubnoj koaliciji poslali pismo kojim ih pozivamo da nastave razgovore s Mostom i koalicijom Hrvatska raste. Trebaju se pismeno očitovati do 21. prosinca do 16 sati. Smatram da je to korektno jer smo i SDP-ovoj koaliciji također prije nekoliko dana dali priliku da se vrati za stol. Iskreno rečeno, bilo je više indicija da će od daljnjih razgovora prije odustati SDP negoli HDZ i bili smo iznenađeni. No, Milanović je na licu mjesta djelovao i potpisao “papir” koji je jučer objavljen u mnogim medijima.

Zanimljivo je da je HDZ-ova koalicija sama napustila razgovore jučer. Most čitavo vrijeme pokušava utjecati na formiranje zajedničke reformske vlade jer je situacija teška, a za važne promjene potrebna je dvotrećinska većina u Saboru. To bi smanjilo i podjele u društvu.

Danas smo razgovarali sa 10 predstavnika SDP-ove koalicije. I oni su shvatili da je razuman potez pokušati HDZ ponovo vratiti za stol sutra do 16 sati. Zbog toga nismo razgovarali o nikakvim podjelama vlasti dok se HDZ ne očituje. No, rečeno je da Most ima spremnog mandatara čije će ime biti priopćeno sutra navečer.’

Zastupnik Mosta Ivan Lovrinović (Foto FB)

Zastupnik Mosta Ivan Lovrinović (Foto FB)

 

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI