Neovisni novinarski portal
24.1.2021.
UKRATKO
Nova prosvjedna nota Sloveniji zbog žilet žice

Nova prosvjedna nota Sloveniji zbog žilet žice

žica

Žilet žica na hrvatsko-slovenskoj granici/Foto:HINA

 

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) uručilo je danas slovenskom veleposlanstvu u Zagrebu novu diplomatsku notu prosvedujući protiv  protupravnog postavljanja žilet žice na hrvatskom teritoriju i  zaprečivanja mjesta za prelazak granice , navodi se u službenom priopćenju.

U noti se još jednom oštro prosvjeduje zbog nastavljanja postavljanja žice u području hrvatskih općina Zagorska Sela, u katastarskoj općini Poljana Sutlanska na području mjesta Harina ZlakaPodčetrtek, i Huma na Sutli, u katastarskoj općini Lupinjak na području mjesta Strmec HumskiDobovec i u katastarskoj općini Prišlin na području mjesta Mali Tabor – Rjavica.
MVEP ponavlja zahtjev za uklanjanje žilet žice sa svih dijelova državnog područja Hrvatske i zapriječenih mjesta prelaska granice u skladu sa Sporazumom o pograničnom prometu i suradnji.
– Slovenska strana ponovno je pozvana da, umjesto ograđivanja žilet žicom pod izlikom migrantske krize, sva pitanja povezana s granicom pokuša riješiti neposrednim dogovorom u duhu dobrosusjedstva i poštivanjem europskih načela suradnje među državama – stoji u priopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI