Neovisni novinarski portal
21.10.2020.
KRONIKA 112 / UKRATKO
Mamić u trenutku prijašnjeg uhićenja, dok 'drži prodiku' pravosudnim djelatnicima (foto HINA)

Milosrdno pravosuđe:
Mamići izlaze – za Božić u krugu najmilijih

Mamić u trenutku prijašnjeg uhićenja, dok 'drži prodiku' pravosudnim djelatnicima (foto HINA)

Hrvatsko pravsuđe je milosrdno, pa pušta brojne pritvorenike iz pritvora. Sada je red došao i na Z. Mamića, koji će ove božićne blagdane, kao i dr. Ivo Sanader, provesti u krugu najmilijih. Evo Hinina vijest.

Mamić u trenutku prijašnjeg uhićenja, dok 'drži prodiku' pravosudnim djelatnicima (foto HINA)

Mamić u trenutku prijašnjeg uhićenja, dok ‘drži prodiku’ pravosudnim djelatnicima (foto HINA)

ZAGREB, 18. prosinca 2015. (Hina) – Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić dostavio je zagrebačkom Županijskom sudu 14 milijuna kuna vrijedno jamstvo u nekretnini i novcu za obranu sa slobode na koju bi trebao biti pušten poslijepodne, nakon što na sudu obeća da će se pridržavati mjera opreza.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić potvrdio je Hini da su Mamićevi branitelji na sud donijeli dokaz da je na nekretninu upisano založno pravo te da je uplaćen ostatak jamčevine u novcu.
Prije puštanja iz zatvora Mamić će u 14 sati biti doveden na sud kako bi sutkinji istrage obećao da će se na slobodi pridržavati mjera opreza, među kojima je i zabrana kontaktiranja sa svjedocima.
Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda je ranije danas odbacilo Uskokovu žalbu i potvrdilo da Mamić može izaći iz Remetinca, nakon upisa založnog prava ne kuću u Samoboru, koja je procijenjena na 7,63 milijuna kuna i uplate nešto više od 6,3 milijuna kuna jamstva u gotovini.
U Remetincu ostaje poduzetnik Igor Krota koji jedini nije ponudio jamstvo za obranu sa slobode.
U četvrtak je iz Remetinca izašao i Mamićev sin Mario, nakon što je uplatio pet milijuna kuna jamstva. Preostalom pritvoreniku, poduzetniku Sandru Stipančiću također je omogućena obrana sa slobode uz jamčevinu od četiri milijuna kuna u nekretnini. Peti osumnjičenik za izvlačenje novca iz Dinama, izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, od početka istrage se brani sa slobode.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI