Neovisni novinarski portal
19.1.2021.
UKRATKO
Luka, Podi i prostor TEF-a mamci za kineske investitore?

Luka, Podi i prostor TEF-a mamci za kineske investitore?

IMG_5657

Burić se nada interesu kineskih investitora za prostor TEF-a

Predstavnici Gospodarskog odjela Veleposlanstva NR Kine, Liu Kai i Zhou Yi, koji su danas posjetili Šibenik, iskazali najveći interes za Luku.

Ekonomski savjetnik Veleposlanstva NR Kine, Liu Kai kazao je da ovo nije prvi kontakt sa Šibenikom, a njihov interes se, osim za gospodarski segment, vezuje i uz šibensku luku.
– Na sastanku Vlade NR Kine  i zemalja srednje i jugoistočne Europe u studenom 2015.g. jadranske luke izdvojene su kao prioriteti. Želja nam je upoznati planove i mogućnosti Šibenika s naglaskom na rad Luke Šibenik , rekao je Liu Kai.
Liu Kai je tako još jednom potvrdio i ono o čemu je u Kini prošlog mjeseca razgovaralo hrvatsko gospodarsko izaslanstvo. Tada je predsjednik HGK Luka Burilović,  kao Hrvatsku prednost, istaknuo njen  geostrateški položaj koji omogućava brz pristup čitavom europskom tržištu.
Uz mogućnosti šibenske luke, gradonačelnik Željko Burić i župan Goran Pauk predstavili su kineskom izaslanstvu i druge gospodarske mogućnosti Šibenika kao što je Poduzetnička  zona Podi.
– Raspolažemo s ogromnim prostorom koji je otvoren za potencijalne investitore uz povoljnu cijenu zemljišta te infrastrukturne prednosti gospodarske zone- rekao je gradonačelnik Željko Burić.
Još jedan prostor s velikim potencijalom na koji je gradonačelnik Burić skrenuo pažnju kineskom dvojcu je i prostor bivšeg TEF-a za koji  Grad Šibenik planira raspisati međunarodni natječaj za iskazivanje interesa potencijalnih investitora.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI