Neovisni novinarski portal
22.1.2021.
UKRATKO
Koreja donirala  200.000 dolara Caritasu

Koreja donirala 200.000 dolara Caritasu

 

Kroz Hrvatsku  je prošlo više od 550 tisuća izbjeglica/Foto; HINA/ Damir Senčar

 

Republika Koreja donirala je Hrvatskom Caritasu 200 tisuća dolara za zbrinjavanje izbjeglica i migranata na području Hrvatske, koje se organizira u zimskom tranzitnom kampu u Slavonskom Brodu, priopćio je u utorak Hrvatski Caritas.

Donaciju je primio predsjednik Hrvatskog Caritasa Josip Mrzljak, a uručio ju je veleposlanik Koreje u Hrvatskoj, Suh Hyung-Won. Mrzljak je zahvalio korejskoj Vladi što je prepoznala Caritasove napore da odgovor na potrebe izbjeglica bude ljudski i konkretan.
Caritas je za potrebe zbrinjavanja izbjeglica aktivan od prvog dana u Opatovcu, a u Slavonskom Brodu do sada je osigurano 500 ležajeva na kat, grijani šator veličine 600 četvornih metara, sanitarni kontejner, 3 000 madraca, vreće za spavanje, termo folije, higijenski paketi, hrana, odjeća, obuća i sve što na dnevnoj bazi dolazi kao preporuka nadležnih službi iz kampa, dok Caritasovi volonteri 24 sata dnevno kuhaju čaj i dijele sve što je potrebno.
– Kroz Hrvatsku je dosad prošlo oko 550.000 izbjeglica. Najčešće smo, zbog načina na koji je organiziran brzi transfer kroz Hrvatsku, nesvjesni da se događa ta ljudska tragedija, napose onih koji bježe od ratnih stradanja iz Sirije, Iraka, Afganistana.  Ovaj dar dolazi u pravo vrijeme –  izjavio je Mrzljak.
Hyung-Won je poručio kako nitko ne može ostati imun na situaciju koja se trenutno događa na europskom tlu pa, iako je njegova zemlja daleko od Europe, smatraju da trebaju sudjelovati u pomoći u skladu sa svojim mogućnostima.
– Iznos koji smo donirali nije velik, ali je odraz našeg suosjećanja sa hrvatskim građanima i poštovanja svega što radite u ovim trenucima –  istaknuo je korejski veleposlanik.
Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI