Neovisni novinarski portal
29.10.2020.
KULTURA / UKRATKO
Knjiga ‘Sarajevo, plan grada’ nagrađena na Sajmu knjige u Istri

Knjiga ‘Sarajevo, plan grada’ nagrađena na Sajmu knjige u Istri

miljenko jergovic

Miljenko Jergović/Foto;Hina

Knjiga ‘Sarajevo, plan grada’ autora Miljenka Jergovića u izdanju Frakture osvojila je nagradu Libar za vajk ovogodišnjeg 21. Sajma knjige u Istri, odlučili su tako u nedjelju navečer posjetitelji sajma koji smatraju da bi  ta knjiga mogla postati klasik.  

Libar za vajk, nova je nagrada Sajma posvećena posjetiteljima i čitateljima. Riječ je o interaktivnoj nagradnoj igri u kojoj su posjetitelji Sajma, na posebnim kuponima, nominirali po jednu knjigu iz 2015. za koju smatraju  da je za vajk, zauvijek, da je dužna pažnje i da bi mogla postati klasik . U izboru je sudjelovalo više od 1200 čitatelja, a drugo mjesto, po njihovom izboru, osvojila je knjiga Jasne Žmak  Moja ti  u izdanju Profila i Amarcord  Namika Kabila u izdanju kuće Hena com.
Sljedeća četiri mjesta popunila su V.B.Z.-ova izdanja  i to  Susjed Marine Vujčić, Na osami blizu mora Zorana Ferića, Što će biti s nama Borivoja Radakovića i Izabrana djela Milana Rakovca. Osmo mjesto pripalo je  Ireninoj priči  Errija De Luce, deveto mjesto knjizi Danas kad postajem pionir  Igora Dude, dok  listu najboljih knjiga po izboru posjetitelja Sajma završava Obitelj je dragocjeno blago Pape Franje.
Na Sajmu knjige je , od 3. prosinca , u više od stotinu programa sudjelovalo  146 književnika, glazbenika, prevoditelja, izdavača, urednika, likovnih umjetnika i predavača, dok se pedesetak autora na sajmu predstavilo s novim knjigama.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI