Neovisni novinarski portal
1.11.2020.
UKRATKO
JK Val nudi najbolji provod na novogodišnje jutro

JK Val nudi najbolji provod na novogodišnje jutro

Kuhano vino, nastup klasičnih glazbenika, dvadesetak kupača, defile mladih jedriličara u klasi optimist i najljepši pogled na svijetu – sve će to pružiti tradicionalno novogodišnje kupanje na plaži Banj u Šibeniku.

Novogodišnje kupanje na Banju (Foto H. Pavić) (32)

JK Val poziva Šibenčane da 1. siječnja 2016., točno u podne, dođu na plažu Banj kako bi po četvrti put ispratili svoje najhrabrije sugrađane koji će se odvažiti na prvu banjadu u godini koja dolazi. Svi kupači dobit će na poklon posebno dizajniran ručnik, a svi ostali uživat će u najboljem kuhanom vinu te nastupu profesorice Gordane Pavić na klaviru i njezine kćeri Lore na trubi.
Slike koje su zadnje tri godine, nakon novogodišnjeg kupanja na Banju, obilazile Hrvatsku prikazivale su Šibenik kao grad mora i sporta, grad kulture, njegovu srednjovjekovnu baštinu i snagu. Organizatori iz JK Val, uz financijsku podršku Grada Šibenika i Turističke zajednice Grada Šibenika, žele da se ta lijepa priča nastavi, da najljepši pogled s jedne gradske plaže, obogaćen kupačima i jedriličarima, pronese ime Šibenika što dalje.
Ove će godine novogodišnje kupanje na Banju biti organizirano u čast 950. obljetnice prvog spomena grada Šibenika.

 


VEZANE VIJESTI