Neovisni novinarski portal
24.1.2021.
UKRATKO
Jere Junaković odlazi na usavršavanje u Lyon

Jere Junaković odlazi na usavršavanje u Lyon

Picture 027 (Custom)

Jere Junaković provest će šest mjeseci u Lyonu

Francuska regija Rhone-Alpes odabrala je, kao najboljeg među prijavljenima, kandidata iz Šibensko-kninske županije, Jeru Junakovića, sveučilišnog prvostupnika engleskog i francuskog jezika i književnosti, za profesionalno i jezično usavršavanje u Lyonu.

Jere  u siječnju 2016. će započinje svoje šestomjesečno stažiranje kao asistent profesora akademskog jezičnog programa u Centru C.I.E.L. To je međunarodni centar posvećen učenju jezika, razmjenama mladih te povećanju kulturne svijesti, a koji djeluje u okviru škole La Mache u Lyonu. Tijekom svog stažiranja, Jere će dodatno usavršavati svoje znanje francuskog jezika putem organiziranog tečaja te sudjelovati u brojnim kulturnim aktivnostima, a sve to u organizaciji programa Eurodyssee.

Svrha Eurodyssée programa je omogućiti mladim ljudima (u dobi od 18 do 32 godine) da obavljanjem prakse u tvrtkama ili institucijama iz različitih područja, steknu profesionalno iskustvo i nauče jezik zemlje domaćina. Ciljevi programa su stvaranje svijesti o Europi građana, povezivanje regija i poticanje tvrtki te institucija da nalaze radna mjesta na kojima mladi mogu obaviti vježbenički staž i steći radno iskustvo. Šibensko-kninska županija se u travnju 2012. godine uključila u međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija program Eurodyssee .

Nakon Ane Stošić, Vice Krnčevića, Morane Periša, Ane Cukrov, Josipa Alfirevića, Vide Grujić, Višnje Čičin-Šain, Jelene Babić i Petre Šimat, Jere Junaković je deseti kandidat iz Šibensko-kninske županije koji odlazi na šestomjesečno profesionalno i jezično usavršavanje.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI