Neovisni novinarski portal
30.10.2020.
GOSPODARSTVO / POLITIKA / UKRATKO
Staro ime

Isis Pharmaceuticals promjenio ime u Ionis Pharmaceuticals

Staro ime
Staro ime

Staro ime

CARLSBAD, 19. prosinca 2015. (Hina/Reuters) – Isis Pharmaceuticals u petak je izvijestio da mijenja naziv kako se ta kalifornijska farmaceutska tvrtka ne bi dovodila u vezu niti pomiješala s islamističkom militantnom grupom poznatom po istome nazivu – ISIS.

Biotehnološka tvrtka od 22. prosinca preimenovat će se u Ionis Pharmaceuticals, a njezina oznaka na burzi iz ISIS će se izmijeniti u IONS, rekla je za Reuters glasnogovornica tvrtke Sarah Boyce, objasnivši da se o promjeni naziva tvrtke raspravlja već dvije godine.
– Kada se spomene neka tvrtka, želja vam je da ljudi odmah pomisle na izvanredne poslovne rezultate i uspjehe, a ne na njezina imenjaka s negativnom konotacijom, osobito ako je riječ o ekstremističkoj grupi –  kazala je.
Novo ime

Novo ime

– Svaki put kad je Islamska država, poznata i kao ISIS ili IS preuzela odgovornost za brojne napade i zločine u svijetu, uključujući i bombaški napad prošli mjesec u Parizu, tvrtka se jedva uspijevala obraniti od raznih medijskih pitanja –  rekla je direktorica korporativnih komunikacija tvrtke dr. Amy Williford.
Podsjetila je da znanstvenici tvrtke rade u raznim dijelovima svijeta.
Rekla je i da je vrijednost dionica tvrtke sa sjedištem u kalifornijskom gradu Carlsbadu nakon napada u Parizu, za koji je odgovornost preuzela IS, pala za četiri posto.
Tvrtka, koja je naziv dobila po egipatskoj božici Isis, velikoj čarobnici, zaštitnici, božici magije koja je čovječanstvo naučila tajnama medicine, osnovana je prije 25 godina.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI