Neovisni novinarski portal
20.1.2021.
Sport / UKRATKO
Funcuti se vraćaju na tribine

Funcuti se vraćaju na tribine

Šibenski Funcuti, na konferenciji za novinare, najavili sudjelovanje u proslavi 950. obljetnice prvog spomena Šibenika ali i povratak na tribine Baldekina i Šubićevca.
Funcuti

Ivan Blaće i Ivan Slavica iz Udruge Šibenski funcuti/Foto J.Krnić

Šibenski Funcuti, na konferenciji za novinare, najavili sudjelovanje u proslavi 950. obljetnice prvog spomena Šibenika ali i povratak na tribine Baldekina i Šubićevca.

Pitanje povratak Funcuta na sportske tribine povukli su novinari , pa iako nije bilo konkretnog odgovora, tajnik Udruge Šibenski funcuti, Ivan Blaće dao je naslutiti kako će Funcuti podržati košarkaše već na sljedećoj gostujućoj utakmici u Sinju. Njihov povratak na Šubićevac, kažer Blaće, ovisi o upravi kluba s kojom tek slijede razgovori.
-Nadamo se da su se neke stvari u NK Šibenik promijenile. Nismo zadovoljnji s radom Uprave kluba no svjesni smo da ništa nećemo promijeniti svojim nedolaskom na utakmice. Nadam se kako će se i to promijeniti i da ćemo s nogometašima, koji zaslužuju podršku, proslaviti ponovni ulazak u prvu ligu- kazao je Blaće.
Je li “zakopavanje ratne sjekire” s domaćim klubovima smjer kojim ide neka nova uprava Funcuta pokazat će se na izbornoj skupštini udruge koja je najavljena 18. prosinca. U Gradskoj vijećnici , iza zatvorenih vrata, birat će se novo predsjedništvo pa je s konferencije za novinare upućen i poziv članovima da se odazovu na izbornu skupštinu.
– Tisuće mladića su kroz protekla desetljeća iskazivali ljubav prema svom gradu pohodeći sportska borilišta. Danas je nezamislivo govoriti o Šibeniku, a ne govoriti o Funcutima jer su postali simbol nesebične ljubavi prema Šibeniku- poručuju Funcuti. I zato će na svoj način obilježiti rođendan svog Šibenika. Nizom aktivnosti Funcuti će se kroz cijelu sljedeću godinu pridružiti obilježavanju 950 godina od prvog spomena Šibenika. Glavnu proslavu i veliku bakljadu, nazvanu Šibenik svitli, najavljuju na sam rođendan Funcuta – 10.travnja.
Ivan Blaće i Ivan Slavica pozvali su Šibenčane da na Adventskom sajmu, u perivoju Roberta Visianija, posjete štand Funcuta i kupnjom rekvizita pomognu humanitarnu akciju koju su organizirali za svog člana Franka Sulju koji boluje od multiple skleroze.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI