Neovisni novinarski portal
19.4.2021.
POLITIKA
Drago Prgomet na skupštini stranke HRID

Drago Prgomet:
Velika koalicija značila bi negaciju demokracije

Drago Prgomet na skupštini stranke HRID

Predsjednik stranke HRID na današnjoj je skupštini izjavio da bi eventualni ulazak MOST-a u nekakvu koaliciju, za sobom vuklo i ostavku Bože Petrova te povlačenje saborskog mandata, jer „je to potpisao kod javnog bilježnika“.

Drago Prgomet na skupštini stranke HRID

Drago Prgomet na skupštini stranke HRID

Na današnjoj skupštini stranke HRID u Novinarskom domu u Zagrebu, očekivala se odluka o priklanjanju jednoj od opcija. No, predsjednik HRID-a Drago Prgomet novinarima je nakon skupštine izjavio da se odlučilo tek da će se razgovarati sa svim stranama. – Razgovarat ćemo u danima koji slijede s HDZ-om i SDP-om, pa će stranka onda odlučiti kome ćemo se prikloniti – rekao je.
– Nikad nismo zagovarali nove izbore, a stav MOST-a o stvaranju „velike koalicije“ je nemoguća želja i negiranje demokracije- rekao je Drago Prgomet na dijelu skupštine koja je bila otvorena za novinare. – Odluka Bože Petrova da kod javnog bilježnika ovjeri izjavu da neće koalirali ni s HDZ-om i SDP-om je njegova samostalna odluka. Petrov je taj potpis stavio u svoje ime, koji se poslije izbora pokazao kao veliki politički teret, a ja sam bio najglasnijih protivnika takve odluke.
– Sad već legendarno izbacivanje iz Nacionalnog vijeća MOST-a je posljedica upravo toga, jer ja sam bio spreman razgovarati s jednima i drugima, a budimo objektivni, razgovarali su i drugi. Eventualni ulazak MOST-a u nekakvu koaliciju, za sobom povlači i onaj drugi dio obveze koju je Petrov potpisao, a to je davanje ostavke i povlačenje mandata iz Sabora – naglasio je Prgomet.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI