Neovisni novinarski portal
28.10.2020.
POLITIKA
Milan Bandić  (Facebook profil)

Bandićev kutak:
Ispod sinagoge parking, a u javnom zahodu akvarij riječnih riba

Milan Bandić (Facebook profil)
Milan Bandić  (Facebook profil)

Milan Bandić (Facebook profil)

Predsjednik stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine najavio izgradnju sinagoge i parkirališta ispod sinagoge u zagrebačkoj Praškoj ulici, ali i obnovu okretišta na Savskom mostu o kojoj se priča već nekoliko desetljeća.

– Ako gradimo na mjestu sinagoge sinagogu onda moramo napraviti ispod sinagoge parking. Da to bude najljepše u Europi, kao što je naša džamija jedna od najljepših. To je civilizacijski doseg i napravit ćemo to – rekao je M. Bandić danas, a prenosi Hina.
Bandić je rekao i da je okretište na Savskom mostu ‘najveće ruglo koje treba riješiti‘.
M. Bandić (60) je upitan i što će biti s prostorom nekadašnjeg javnog toaleta na Trgu bana Josipa Jelačića koji je danas zatrpan smećem, pa je odgovorio da će se tamo napraviti akvarij riječnih riba i tramvajsko skretište iz Praške za Jurišićevu ulicu.
– Kada ćemo to napraviti – dobit ćete iduću godinu na ruku – obećao je M. Bandić (60).
Dok je rješavao pitanja parkirališta ispod židovske vjerske institucije i akvarija riječnih ribica u derutnom javnom zahodu, predsjednik stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije mogao otići na četvrti krug konzultacija kod predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.
Ustvrdio je kako će se s predsjednicom RH čuti telefonom.
– Ja sam uvijek ‘za’ – odgovorio je Bandić novinarima u pauzi sjednice Gradske skupštine upitan je li se opredijelio i koga će podržati.
Uporni novinari su onda Bandića upitali za koga je to “za”.
– Pa za – pojasnio je M. Bandić, protiv kojega je (zajedno s još još 15 osoba i dvije tvrtke) prije desetak dana USKOK podigao optužnicu zbog zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem, utaje poreza ili carine, sprečavanja dokazivanja, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te poticanja na davanje lažnog iskaza, zlouporabu položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, kako je objavilo Državno odvjetništvo (poveznica).
Milan Bandić na predizbornom plakatu

Milan Bandić na predizbornom plakatu

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI