Neovisni novinarski portal
25.1.2021.
KRONIKA 112 / Sport
Z. Mamić (foto HTV)

Zdravko Mamić opet uhićen

Z. Mamić (foto HTV)
Z. Mamić (foto HTV)

Z. Mamić (foto HTV)

Zdravko Mamić, nogometni menadžer, uhićen je rano jutros sa još pet osoba, kako doznaje HRT. Među uhićenima je i njegov sin, kako se tvrdi. Podsjetimo, rogoborni ‘gazda’ nogometnog kluba Dinamo, zajedno sa svojim bratom Zoranom Mamićem, uhićen je i ovoga ljeta, no ubrzo potom su izašli iz pritvora.

 Inače, braću Mamića te izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damira Vrbanovića i poreznog službenika Milana Pernara se ovog ljeta sumnjičilo kako su u posljednjih šest godina utajili 130 milijuna kuna. Spomenimo i kako se Zoran Mamić tereti kako je sebi i obitelji pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 52 milijuna kuna, a brat Zdravko se zadovoljio s nešto skromnijih 38 milijuna kuna.
Istraga je tada pokrenuta zbog sumnje da su Mamići i Vrbanović, uz pomoć poreznika Pernara, utajili porez, primali i davali mito, te zlorabili položaj i ovlasti u gospodarskom poslovanju.
– Iznos kojim se barata, novčane štete NK Dinamo, apsolutno je promašen. On je rezultat pogrešnog iščitavanja poslovne dokumentacije i načina poslovanja oko transfera igrača u nogometu. Dakle, uz malo dobre volje da se propitalo, da se gledalo ne bi se promašio ceo fudbal, što se kaže – kazao je ovoga jeta odvjetnik Zorana Mamića Čedo Prodanović pred zgradom USKOK-a.
Zbog čega su Mamići i ostali uhićeni jutros, doznat će se uskoro.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI