Neovisni novinarski portal
15.4.2021.
KULTURA / SCENA
Današnja 'novogodišnja' presica u šibenskom đardinu

Vatra i Pavel nova imena novogodišnjeg programa u Šibeniku

Današnja 'novogodišnja' presica u šibenskom đardinu

Dva bratska benda nastupit će u šibenskom Docu na ‘reprizi’ Nove godine 1. siječnja.

Današnja 'novogodišnja' presica u šibenskom đardinu

Današnja ‘novogodišnja’ presica u šibenskom đardinu

Zajednički koncerti Vatre i Pavela praksa su još od kada je dio budućeg Pavela djelovao u grupi Ramirez. Ivan Dečak i Aljoša Šerić, dva su frontmena vezana pupčanom vrpcom, jedino što ih razlikuje su količina decibela (debelo na strani Vatre) te trenutačna komercijalna vrijednost (debelo na strani Vatre, također). Njihov dolazak u Šibenik, na ‘reprizu’ Nove godine 1. siječnja u Docu, najavila je Mirjana Žurić, pročelnica Ureda za društvene djelatnosti.
Žurić, na današnjoj tiskovnoj konferenciji u najdonjoj etaži šibenskog đardina, nije bila spremna reći koliki će biti ukupni troškovi novogodišnjeg programa, budući da “svi ugovori još nisu potpisani”, no TRIS saznaje da se novogodišnja gaža Prljavog kazališta kreće oko 25 tisuća eura, koliko je lani gradski proračun koštala i Dubioza kolektiv.
– Bit će ovo veća i bolja proslava nego lani. Širit će se prostor Adventskog sajma, a unutar te priče bit će puno novih sadržaja. Namjera nam je od početka da Šibenik bude prepoznatljiv i izvan turističke sezone. Postoje naznake da turisti žele boraviti ovdje i u zimskim mjesecima – rekao je gradonačelnik Željko Burić, ističući da cijelu priču sada organizira isključivo Grad. – Naučili smo kako se to radi, a i manje će biti troška – rekao je Burić.
Drugim riječima, iz igre je ispala Artim produkcija, nekadašnji organizatori Terranea, pokretači kluba Azimut i idejni i organizacijski začetnici dvaju posljednjih novogodišnjih dočeka u Šibeniku.
log1
Prljavo kazalište će, dakle, biti nositelji novogodišnjeg dočeka u Šibeniku, a Dino Karađole, predsjednik gradskog TZ-a, nada se da će taj koncert privući u Šibenik pristojan broj gostiju. Zoran Erak, jedan od organizatora programa, najavio je da će šibenski park biti podijeljen u tri sektora – “Tvrđavica” za najmlađe, “Kod sata” za prodajno-ugostiteljsku namjenu te “Kraljev dvor” koji će biti središte glazbenog programa. Kako smo već pisali, Šibenčane će tijekom blagdana zabavljati Beatles Revival Band, Detour, Mangroove, Bang bang, Neki novi klinci, Kuzma & Shaka Zulu te Miro Odak i Gastabajteri.
Najavljene su i Božićne čarolije, program koji je, kako je istaknuo njegov dugogodišnji organizator Željko Koloper, najstarija manifestacije takve vrste u Hrvatskoj. Traje, naime, već 23 godine.

 

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI