Neovisni novinarski portal
28.10.2020.
POLITIKA / UKRATKO
Dvorana Miminac (Partizan) - foto Grad Šibenik

Uskoro obnova Miminca ili Partizana:
‘Prozori su puni propuha i u dvorani je zimi hladno’

Dvorana Miminac (Partizan) - foto Grad Šibenik
Dvorana Miminac (Partizan) - foto Grad Šibenik

Dvorana Miminac (Partizan) – foto Grad Šibenik

– Grad Šibenik raspisao je postupak javne nabave za obnovu dvorane Miminac u gradskoj četvrti Varoš. Obnova obuhvaća novu vanjsku ovojnicu objekta, uključivo sanaciju krova, te građevinsko-obrtničke radove kojima će se u potpunosti preurediti prizemlje, odnosno suteren objekta, uz izmjenu svih elektro, strojarskih, vodovodnih i kanalizacijskih instalacija – javljaju iz Grada Šibenika.

Ta sportska dvorana u središtu Šibenika, koja je od presudnog značaja za brojne sportske klubove, posebice za djecu i mlade, odavno već vapi za temeljitijom obnovom, no sve vlasti, bez obzira na političko usmjerenje, desetljećima su imale neke druge sportske prioriterte, uglavnom one koji su se odnosili na nogometni klub HNK Šibenik. Tako se na pomoćnom igralištu tog kluba upravo postavlja – umjetna trava. Ipak, na red je, čini se, stigao i Miminac, odnosno Partizan, kako tu dvoranu Šibenčani najčešće zovu (po nekadašnjem imenu).
– Kako na sportskoj dvorani Miminac, odnosno bivšem Partizanu, krov prokišnjava, prozori su puni propuha i u dvorani je zimi hladno, nismo dvojili ni trenutka poduzeti potrebne korake. Napravili smo potrebitu dokumentaciju, prijavili je na natječaj za sufinanciranje, dobili bespovratna sredstva te upravo raspisali natječaj za izvođača radova u koje će ući i rekonstrukcija svlačionica, sanitarnih čvorova i popratnih prostorija u suterenu dvorane, čime ćemo dobiti i podno grijanje i sustav solarno grijane tople vode – kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.
Nadalje, tvrdi se kako je procijenjena vrijednost investicije (bez pdv-a) iznosi 2.240.000 kn, od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao bespovratnih 524.045 kuna. Kako se napominje, radovi na dvorani Miminac će se izvoditi u dvije faze: u roku od 2 mjeseca od dana uvođenja u posao izvođač treba izvršiti vanjske radove na dvorani, a u roku od 2 i pol mjeseca unutarnje. Rok za dostavu ponuda, a ujedno i vrijeme javnog otvaranja ponuda, je 19.11.2015. u 12:00 sati u prostorijama Grada Šibenika.
Zasad nema naputaka o tome gdje će djeca, mladi i odrasli korisnici dvorane Miminac moći trenirati i baviti se sportom za vrijeme dok budu trajali radovi.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI