Neovisni novinarski portal
15.1.2021.
IZDVOJENO
David Lynch s gitarom (foto Facebook)

Turci jajima gađali pogrešan konzulat, David Lynch plaća meditaciju brazilskim policajcima

David Lynch s gitarom (foto Facebook)
David Lynch s gitarom (foto Facebook)

David Lynch s gitarom (foto Facebook)

Dvije zanimljive vijesti stižu s dva kraja svijeta. Za prvu su zaslužni turski prosvjednici koji su se okupili u Istanbulu kako bi osudili vojnu intervenciju Rusije u Siriji, no pobrkali su zastave i jajima gađali pogrešan, nizozemski konzulat.

Prosvjednici su se okupili u poznatoj aveniji Istiklal, pješačkoj arteriji u europskome dijelu grada te su se zaputili prema zgradi ruskoga konzulata kaneći prosvjedovati jer turski vojni zrakoplovi bombardiraju i turkofono stanovništvo u Siriji. Marširajući avenijom Istiklal najprije su naišli na nizozemski konzulat, te čim su ugledali trobojnu zastavu na zgradi, zasuli su zgradu jajima, piše turski list Hurriyet, a prenosi HINA.
Tek pošto su se počeli razilaziti shvatili su da se ruski konzulat nalazi u susjednoj zgradi, pokraj nizozemskog, no za nastavak napada bilo je kasno jer više nije bilo jaja za gađanje Rusa.
U drugoj vijesti skupina od 400 elitnih policajaca Rio de Janeira ide na tečaj meditacije radi smanjenja stresa, a program se financira sredstvima zaklade filmskog redatelja Davida Lyncha.
– Policajac pod manjim stresom manje puca tijekom operacije – izjavio je šef glavnog stožera vojne policije Rija, pukovnik Robson Rodrigues kojega u subotu citira dnevnik Folha de Sao Paulo, o čemu izvještava HINA.
Po dnevniku, tečajeve će financirati Zaklada Davida Lyncha, organizacija koju je osnovao 69-godišnji američki redatelj, autor poznatih filmova poput “Čovjek slon”, “Dina”, “Eraserhead”, “Plavi baršun”. “Divlji u srcu”, “Izgubljena autcesta” i “Mulholland Drive” te TV-serije “Twin Peaks”.
Lynch kaže da meditira svakodnevno, a tehniku je naučio 1977. s Maharishijem Maleshom Yogijem, Indijcem koji je podučavao meditaciju 1960. i 70. godina.
Ruska zastava

Ruska zastava

Nizozemska zastava

Nizozemska zastava

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI