Neovisni novinarski portal
31.10.2020.
IZDVOJENO
Ilustracija (www.adria2u.com)

Tko kaže kako nema posla? Grad Šibenik objavio dva oglasa…

Ilustracija (www.adria2u.com)
Ilustracija (www.adria2u.com)

Ilustracija (www.adria2u.com)

Tko kaže kako nema posla? Evo, Grad Šibenik je prije par dana istodobno objavio (u Narodnim novinama i na www.sibenik.hr) čak dva javna natječaja, odnosno oglasa za posao. U jednome traže ‘za prijam u službu u Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Šibenika višeg stručnog suradnika za zaštitu i očuvanje kulturne baštine – 1 izvršitelj/izvršiteljica’, a u drugome ‘za prijam u službu u Tajništvu Grada: višeg referenta za opće poslove – 1 izvršitelj/izvršiteljica’.

Oba se posla nude na neodređeno vrijeme, pa su ovi oglasi u ovakvim klimavim društveno političkim okolnostima, usred posvemašnje nezaposlenosti i kukanja radi odljeva mozgova u inozemstvo više nego primamljivi. No, postoji mogućnost kako u ovo nezgodno predizborno vrijeme mogući budući zaposlenici koji ispunjavaju sve uvjete iz javnog natječaja nisu uočili ova dva oglasa. Stoga poveznice na te oglase na portalu Grada Šibenika te Narodnih novina (NN 121/2015 – oglasi broj 18 i 19) objavljujemo i mi, kako bi se na natječaj za obavljanje tih važnih i odgovornih zadaća javilo što više kandidata koji bi mogli doprinijeti dobrobiti Grada Šibenika i očuvanju vrijedne šibenske kulturne baštine.
Osim toga, to činimo jer se u vremenima oko izbora ili blagdana često objavljuju javni natječaji koji nekako ne uđu u oko svima koji bi možda bili izvrsni na previđenim radnim mjestima. Zbog toga se u našem društvu često javljaju špekulacije i preduvjerenja kako su natječaji za poslove u državnim institucijama i jedinicama državne i lokalne uprave namješteni za unaprijed poznate i politički podobne osobe, takozvane uhljebe. Zbog slabe vidljivosti oglasa i takvih uvriježenih negativnih stajališta, mnoge vrijedne, kompetentne, obrazovane i stručne osobe se i ne javljaju na neke natječaje, jer smatraju kako nemaju posebnih šansi jer nisu u članstvu političkih stranaka i tome slično (bez obzira tko je na vlasti, npr. u Šibeniku su aktualni HDZ i koalicija). No, to možda uvijek i nije baš tako, na što se možda može utjecati pravovaljanim i pravovremenim informiranjem građanstva, pa onda većim brojem prijavljenih kandidata i javnom objavom rezultata njihova testiranja itd.
U svakom slučaju, detalje oko natječaja za višeg stručnog suradnika za zaštitu i očuvanje kulturne baštine možete pronaći ovdje: javni-natjecaj-visi-strucni-suradnik-za-zastitu-i-ocuvanje-kulturne-bastine-11-2015, a na ovoj poveznici: (obavijesti-natjecaj-visi-strucni-suradnik-za-zastitu-i-ocuvanje-kulturne-bastine-11-2015(1)   se nalaze dodatne obavijesti o plaći (osnovica za zanimljivu mjesečnu plaću je 3272,00 kuna koja se množi s koeficijentom 2,20) i opisu posla, te testiranju kandidata.
Za podrobnije podatke o natječaju za višeg referenta za opće poslove možete kliknuti na:  obavijesti-natjecaj-visi-referent-za-opce-poslove-11-2015, a na sljedećoj poveznici: obavijesti-natjecaj-visi-referent-za-opce-poslove-11-2015 ćete doznati više o njegovoj plaći (nešto manja nego u prethodnom slučaju, koeficijent 1,90), opisu posla i detaljima o testiranju prijavljenih kandidata.
Inače, Grad Šibenik je odluku o ova dva natječaja donio 29. listopada, no rok za prijavu je otpočeo od datuma objave u Narodnim novinama broj 121 od 4. studenog 2015. godine. Svi zainteresirani prijave s prilozima dostavljaju Tajništvu Grada Šibenika, Šibenik, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, u roku od 8 dana od objave natječaja u Narodnim novinama, s obveznom naznakom: »Natječaj za prijam u službu u Upravni odjel za društvene djelatnosti«, odnosno s naznakom: »Natječaj za prijam u službu u Tajništvu Grada«’, za drugi javni natječaj za posao.
Vremena još ima. Sretno svim kandidatima.
Ilustracija (www.adria2u.com)

Ilustracija (www.adria2u.com)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI