Neovisni novinarski portal
19.1.2021.
POLITIKA
Ilustracija - Tomislav Karamarko i Milijan Brkić (Foto TRIS/H. Pavić)

T. Karamarko o I. Stierovom eseju i raskolu u HDZ-u:
Ma kakvi…

Ilustracija - Tomislav Karamarko i Milijan Brkić (Foto TRIS/H. Pavić)
Tomislav Karamarko i Milijan Vaso Brkić (Foto TRIS/H. Pavić)

Tomislav Karamarko i Milijan Vaso Brkić (Foto TRIS/H. Pavić)

ZAGREB, 22. studenoga 2015. (Hina) – Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier demantirali su u nedjelju da u stranci postoji raskol zbog Stierova najavljenog politološkog eseja s prijedlogom razvoja stranke.

– Ma kakvi. Stier je član HDZ-ova Odbora za razvoj, ima pravo napisati što hoće i sve će se razmatrati – kazao je Karamarko novinarima upitan je li, kako se medijski spekulira, najavljeni Stierov esej s prijedlogom reforme stranke doveo do raskola u HDZ-u.
Zašto se u medijima samo piše o takozvanom raskolu u HDZ-u, a ne i što se događa u SDP-u, upitao je Karamarko. Rekao je kako cijeni novinarski posao, ali da ne razumije “tu vrstu shvaćanja da se gubitnika proglasi pobjednikom, da se HDZ-ova relativna pobjeda pokušava još više relativizirati, što nije dobro”.
– Možda bi javnost zanimalo što se događa u SDP-u nakon gubitka više od 20 mandata, dok ih je HDZ dobio više nego na prošlim parlamentarnim izborima. Mi smo pobjednici, oni gubitnici. Očito, kao i u protekle tri i pol godine, svi se bave HDZ-om. Dok je bio opozicija, pitaju gdje je naš program. Sada kad su vidjeli da imamo program, ne znaju što bi s njim, jer SDP nema program. Malo je to čudno, ali i simpatično jer novinari moraju raditi svoj posao – kazao je Karamarko.
Kako je njegov najavljeni politološki esej izazvao raskol u stranci, negirao je i Stier, istaknuvši kako na njega nema nikakve primjedbe u vrhu stranke.
– To je politološki esej koji će biti objavljen u prosincu, u njemu je riječ o razvojnim paradigmama, a naglasak je na razvoju Hrvatske – rekao je Stier.
Stier je istaknuo kako nisu realni medijski napisi koji ga spominju kao budućeg mandatara. To nije realno, kazao je.
– Nemam nikakvu drugu ambiciju osim što i dalje želim raditi na daljnjoj profilaciji HDZ-a kao demokršćanske stranke i s tog pogleda pridonijeti razvoju Hrvatske – rekao je Stier.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI