Neovisni novinarski portal
25.10.2020.
SCENA
Sinead O'Connor (Wikipedia)

Sinead O’Connor objavila oproštajno pismo, policija tvrdi da je ‘nađena i spašena’

Sinead O'Connor (Wikipedia)

Irska pjevačica tvrdi da se predozirala, još uvijek se ne zna čime i je li uopće. U svakom slučaju, živa je.

Sinead O'Connor (Wikipedia)

Sinead O’Connor (Wikipedia)

Danima je na Facebooku trajalo i traje objavljivanje dramatičnih poruka Sinead O’Connor, koja bez cenzure, s imenim i prezimenima, optužuje članove svoje uže i šire obitelji za “izdaju”. U opširnim postovima pjevačica, kojoj je nedavno operirana maternica, a još prije joj je dijagnosticiran bipolarni poremećaj, pisala je o nemogućnostima da vidi svoju djecu (ima tri sina i jednu kći, svi od različitih očeva) te je svoje bivše partnere i njihove današnje supruge optužila  za psihičko zlostavljanje i manipulaciju djecom.
Kulminacija se dogodila jučer, kada je napisala da “to više ne može podnijeti” te da se predozirala. “Ono s čime sam se trebala suočiti ovaj tjedan je surovo i nepodnošljivo. Cijela moja obitelj ostavila me samu. Za njih sam postala nevidljiva. Pa evo, uspjeli ste me se riješiti. Predozirala sam se. Nema drugog načina da zadobijem poštovanje. Nisam kod kuće, u hotelu sam, negdje u Irskoj, pod drugim imenom. Da ovo ne objavim, moja djeca i obitelj uopće ne bi saznali. Nikom nije stalo do mene. Mogla sam već tri tjedna biti mrtva i ne bi znali. Očajna sam majka i osoba”, napisala je među ostalim Sinead, dobivši uskoro na tisuće komentara fanova koji su je pokušali ohrabriti i odgovoriti od samoubojstva.
Irska policija danas je objavila da su pronašli pjevačicu te da joj je pružena medicinska pomoć. Još uvijek nije jasno je li se Sinead O’Connor zaista predozirala i čime.

Sinead O’Connor, jedna od najboljih, pa i najljepših pjevačica koju je europska pop scena ikada dala, u karijeri se čvrsto držala parole “od trnja do zvijezda”, s tim da se i sa zvjezdanim statusom često, svojim izborom, vraćala u trnje. Na vrhuncu karijere, kada je balada  “Nothing Compares 2 U” pokorila globalni eter, a Sinead već postala “kontroverzna” zbog javne podrške IRA-i (kasnije je izjavila da je bila premlada i da je govorila gluposti), u čuvenom američkom TV showu “Saturday Night Live” rasparala je fotografiju Ivana Pavla II, uz riječi: “Borite se protiv pravog neprijatelja!” Opravdavala je to bijesom zbog sve brojnijih slučajeva zlostavljanja djece od strane katoličnih svećenika, no publika joj je u velikoj mjeri, kao i neke glazbene kolege, okrenula leđa.
U to se uvjerila dva tjedna kasnije, na Bob Dylan Tribute koncertu u New Yorku, kada je izviždana i otjerana s pozornice. Prije nego što je u suzama napustila koncert, bez glazbene pratnje izrecitirala je pjesmu “War” i prkosno stajala pred gromoglasnim bijesom krcatog Madison Square Gardena, što je jedan od najupečatljivijih glazbenih TV trenutaka ikad. Glazbena karijera joj se od tada nije oporavila, iako je do danas objavila desetak album, a posljednji “I’m Not Bossy, I’m the Boss” izašao je prošle godine. Sinead O’Connor samo se jednom pojavila pred hrvatskom publikom, u pulskoj Areni u srpnju 2009. godine.

 

Trenutak kad je, 3. listopada 1992., Sinead O’Connor rasparala je Papinu sliku i izazvala bijes javnosti:

 

Dva tjedna kasnije na koncertu Bob Dylan Tribute u New Yorku…

 

Tags:

VEZANE VIJESTI