Neovisni novinarski portal
31.10.2020.
POLITIKA
Hrvoje Zekanović, međinarodni tajnik stranke Valentino Dražić Celić, koordinator za 9. izbornu jedinicu Nenad Samaržija

Šibenski Hrast o izborima:
Još nije gotovo

Hrvoje Zekanović, međinarodni tajnik stranke Valentino Dražić Celić, koordinator za 9. izbornu jedinicu Nenad Samaržija

 

Hrvoje Zekanović, međinarodni tajnik stranke Valentino Dražić Celić, koordinator za 9. izbornu jedinicu Nenad Samaržija

Nenad Samaržija,  Hrvoje Zekanović, i Valentino Dražić -Celić  (Foto; J.Krnić)

Iako kao deveti na listi Domoljubne koalicije u 9. izbornoj jedinici nije ušao u Sabor, dopredsjednik Hrasta Hrvoje Zekanović na konferenciji za novinare zahvalio je biračima koji su za njega glasovali.

-Parlamentarni izbori su završili, ali još ništa nije gotovo –   kazao je Hrvoje Zekanović dopredsjednik stranke Hrast na  konferenciji  za novinare na kojoj je danas zahvalio svojim biračima i najavio svoj budući politički angažman.

Za Zekanovića je 1086 preferencijalnih glasova u gradu Šibeniku, odnosno  1969 u 9. izbornoj jedinici, zalog za njegovu političku budućnost. – Od skoro 200 kandidata na izbornim listama ostvario sam 6. najbolji rezultat. Moja misija i moj politički put bit će Šibenik i  to će biti moja orijentacija u budućem političkom angažmanu od koje neću odustati. Političko iskustvo nam je kratko ali 1086 ljudi koji su glasali za nas  u Šibeniku obvezuju.

A jedan od naglasaka njegovog angažmana bit će, kako je kazao, pravo vrednovanje demokršćanskih vrijednosti. – Hrast je  demokršćansla stranka i ona je sol same Domoljubne koalicije. Kroz naš angažman pokušat ćemo obiteljske i kršćanske vrijednosti na neki način staviti u poziciju da se vrednuju na pravi način. Na način kako se trebaju vrednovati u hrvatskom  društvu.

U Hrastu su zadovoljni izbornim rezulatima iako su im prva očekivanja bila veća. No, Zekanović napominje kako još uvijek nije sve gotovo.  – Pregovori su u tijeku. Domoljubna koalicija  je još uvijek u poziciji konstituirati vladu, a u tom slučaju moj mandat u Saboru nije nemoguć, odnosno, rekao bih da je izvjestan – kaže Zekanović.

Osvrnuo se i na događanja oko Mosta. Po njemu  većina kandidata te stranke nije očekivala  ni priželjkivala da se bave politikom na ovakav način, odnosno nisu očekivali da će osvojiti toliko mandata.

– Trebamo pričekati malo da se i oni konsolidiraju, da shvate da su odgovorni. Odgovorni su jer politika nije nešto što se ne može će raditi usput,  već se mora raditi u potpunosti. Smatram da će Most u konačnici odabrati jednu stranu.  Ja se nadam i priželjkujem da će to biti  strana Domoljubne koalicije. Most je u poziciji da preuzme odgovornost i vjerujem da uskoro i hoće – kaže Zekanović koji poziva birače u Brodarici i na Zlarinu, gdje se u nedjelju ponavljaju izbori, da ponovno zaokruže Domoljubnu koaliciju i njegovo ime na toj listi.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI