Neovisni novinarski portal
21.1.2021.
KRONIKA 112 / POLITIKA / UKRATKO
Premijer dr. Ivo Sanader (Foto: Vlada RH)

Sanader popodne izlazi iz Remetinca

Premijer dr. Ivo Sanader (Foto: Vlada RH)
Premijer dr. Ivo Sanader (Foto: Vlada RH)

Premijer dr. Ivo Sanader (Foto: Vlada RH)

Nekadašnji šef HDZ-a i hrvatski premijer Ivo Sanader  danas izlazi na slobodu, nakon što je protekle tri godine proveo u zatvoru. Tako je odlučio Županijski sud u Zagrebu nakon što je Ustavni sud u utorak zaključio da je Sanaderu nezakonito bio produljen istražni zatvor kada je 30. rujna 2015. ukinuta nepravomoćna prvostupanjska presuda u slučaju Fimi media.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda odlučilo je danas da se bivšem premijeru ukine istražni zatvor. Bez jamčevine i mjera opreza Sanader tijekom dana izlazi iz zatvora. Uskok se žalio na tu odluku, ali žalba ne odgađa izvršenje.

Sanader je u Remetincu bez prestanka od studenog 2012. kada mu je izrečena prva, naknadno ukinuta presuda u slučajevima Hypo i Ina-MOL. Prije toga Sanader je zbog bijega krajem 2010. bio pritvoren u Austriji te je nakon izručenja u srpnju 2011. bio u Remetincu do prosinca iste godine kada se, do prve presude,  branio sa slobode uz jamčevinu od 12,4 milijuna kuna. Temeljem odluke Ustavnog suda (Ustavni_Sanader_24_11_2015_SAZETAK_ODLUKE_BR._U-III-4259-2015) Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu donijelo je odluku o puštanju na slobodu, te će Sanader izaći iz Remetinca čim se napisana odluka vijeća dostavi u zatvor, a on se razduži, obavi liječnički pregled i ostale formalnosti.

Javnost se, u nemoći, već duže vrijeme začuđeno ruga s ovom pravosudnom farsom.  Portali izvještavaju kako se pred Remetincem okupljaju građani, neki u plavim vjetrovkama HDZ-a s natpisom ‘Pobjednički tim dr. Ive Sanadera,   a komentatori se pitaju hoće li mu možda povjeriti mandat za sastav nove Vlade, kad već Bandić i dalje može biti gradonačelnik, a Mamić šef Dinama.

FB stranica 'Ćaća se vrača'  danas će 'eksplodirati'

FB stranica ‘Ćaća se vrača’ danas će ‘eksplodirati’

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI