Neovisni novinarski portal
23.10.2020.
SCENA
‘Refugees Welcome’: Hrvatski i slovenski pankeri u Zagrebu sviraju za izbjeglice

‘Refugees Welcome’:
Hrvatski i slovenski pankeri u Zagrebu sviraju za izbjeglice

Humanitarni koncert bit će održan u subotu, 28. studenog, u zagrebačkom klubu Attack.

11038469_10206259445819711_6364804962841057285_n

Prve izbjeglice s Bliskog istoka ušle su u Hrvatsku prije više od dva mjeseca, a do danas ih je prošlo preko 440 tisuća. To je ponukalo organizatore iz zagrebačkog kluba Attack da prirede humanitarni koncert u subotu, 28. studenog. „Krizi kojoj svjedočimo ne nazire se završetak i dodatna pomoć na terenu bit će potrebnija nego ijednom od početka krize, stoga smo odlučili doprinijeti na još jedan način. Svi vi koji ste spriječeni izravno pomoći na terenu pozvani ste na hardcore punk benefit koncert u AKC ”Attack” od čega će se sva sredstva izravno donirati za aktivnosti inicijative ”Dobrodošli”, koji su sa izbjeglicama na terenu od prvog dana krize i koji će prikupljeni novac znati iskoristiti na najadekvatniji način“, stoji u pozivu.
„Aktivistkinje i aktivisti brojnih inicijativa i organizacija civilnog društva odmah su reagirali i izašli na teren, ne bi li pomogli ljudima koji u katastrofalnim uvjetima pokušavaju proći kroz Hrvatsku, među kojima je veliki broj djece, žena te starih i nemoćnih. Osim teških vremenskih uvjeta, čitavu situaciju posebno otežavaju i politike koje se zagovaraju i provode od strane institucija Europske unije i velikog dijela njenih država članica, pri čemu se naglasak stavlja na zatvaranje granica, uvođenje kvota za raseljavanje pristiglih izbjeglica širom Europske unije, kreiranje takozvanih ”hotspotova” i ostalih mehanizama koji neće doprinijeti ničemu drugome, osim još težem i opasnijem prolasku izbjeglica, stvaranju panike i produbljivanju životne tragedije ljudi koji bježe pred ratom“, nadalje se objašnjava.

U Attacku će nastupiti: PASI (Rijeka), IN-SANE (Gornja Radgona, Slovenija), SENTENCE (Zagreb), NAILED IN (Zagreb) i SABOTAŽER (Zagreb).

„Pokažimo da ne želimo Europu koja zagovara bodljikavu žicu, izgradnju zidova i zatvaranje očiju pred paklom kroz koji prolaze drugi, a za koji su dobrim dijelom zaslužne i zemlje iz te iste Europe, već da želimo Europu solidarnosti i bez granica za sva ljudska bića. Pokažimo da se ne bojimo drugačijega, da ne mrzimo i da nitko nije ilegalan, a pokažimo i to da smo protiv bilo kakvog oblika govora mržnje, crnih uniformi, novih domovinskih ratova i ostalih opasnih populističkih mitova i folklora“, završavaju svoj poziv „atakovci“.
Ulaznica za koncert je 30 kuna, a može se dati i koja kuna više. Početak u 21 sat.

 

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI