Neovisni novinarski portal
20.10.2020.
KOMENTARI / POLITIKA
Arhiva: Velimir Bujanec i Tomislav Karamarko - jedan od ranijih susreta podijeljen na Faceboku (Foto FB)

Razgovori ugodni:
Predizborno sučeljavanje Tomislava Karamarka s Velimirom Bujancem

Arhiva: Velimir Bujanec i Tomislav Karamarko - jedan od ranijih susreta podijeljen na Faceboku (Foto FB)
Velimir Bujanec i Tomislav Karamarko - jedan od ranijih susreta pocijeljen na Faceboku (Foto FB)

Velimir Bujanec i Tomislav Karamarko – jedan od ranijih susreta podijeljen na Facebooku (Foto FB)

Iako nakon izbora što se održavaju u nedjelju kani postati premijer, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i vođa Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko odbio je do sada sva sučeljavanja i televizijska gostovanja. Jučer je, međutim, uslišio zamolbu Velimira Bujanca i gostovao u njegovoj ‘Bujici’, koja se emitira doduše samo na lokalnim televizijama, ali se distribuira i putem interneta.

Intervjuu koji je naslovljen s ‘Ekskluzivno – Tomislav Karamarko uoči izbora’- prethodi uvod u kojem o izborima govore Tihomir Dujmović, Denis Kuljiš, Davor Ivanković i Davor Gjenero,  nakon čega ga je Velimir Bujanec odmah zaskočio neočekivanim pitanjem, kojeg se ne bi sjetio nitko od novinara iz Bujančeve generacije upisane na zagrebački FPZ ’93. (Josip Šarić, Ivana Dragičević, Dražen Klarić, Darko Labor, Hrvoje Prnjak, Marko Podrug…). Valjda zato jer su oni završili fakultet i bave se novinarstvom. ‘Gospodine Karamarko, kad govorimo o važnosti izbora do kojih će doći za šest dana, upravo iz redova vaše koalicije dolaze poruke kako su to najvažniji izbori od 90-ih naovamo, a s time se slažu i vodeći hrvatski analitičari. Na čemu se temelji to da je podjednaka važnost izbora koji slijede i onih 90. godine?’, pitao je Bujanec.

– “90. godine određivala se sudbina Hrvatske i hrvatskog naroda i građani su tražili neovisnost. Obranili smo se od velikosrpske i četničke agresije, doktrina dr. Tuđmana aktualna je još i danas… – počeo je Karamarko izlaganje koje smo u dijelovima mogli već čuti na predizbornim skupovima Domoljubne koalicije.

Bujica (Printscreen YouTube)

Bujica (Printscreen YouTube)

– Ja imam ovaj rječnik, ovaj nastup i taj odnos prema Milanoviću prije svega jer ja želim imati čistu savjest. Ja želim da me se moji roditelji ne zasrame, ni moja djeca, ni moja supruga ni nitko tko samnom živi. Razumijete. U tome je problem. Ja vjerujem. Ja sam kršćanin, ja sam vjernik. Sve će ovo proći. Ja ću biti premijer i, dao Bog, siguran sam da ću napraviti dobre stvari za svoj narod, ali i to će proći. Ja moram opet biti na ulici, hodati po ulici i pozdravljati ljude, a ne doživjeti to da ljudi od mene okreću glavu. Prema tome, ono što sad radimo, dugotrajno će ostavljati trag na svakom od nas. Zato i one najgore uvrede koje trpim vrlo često prešutim, preskočim jer znam da ćemo pobijediti i u noći 8. 11. ćemo dokazati da je to tako i ostati dostojanstveni – objasnio je Karamarko svoju samozatajnost, iako ga Bujanec nije ni pitao zašto odbija pozive na direktna sučeljavanja s protukandidatima.  I tako dalje. Bujanec ga nije zamarao teškim pitanjima, poput onih o pet točaka programa HDZ, već je pustio da izlaganje uvjerenog budućeg premijera mirno teče, pazeći da ga ne prekida traženjem da kaže nešto što već nije rekao ili što bi eventualno moglo zanimati gledatelje. No, da ipak nekoga ne ostavi u uvjerenju da se radi o novinarskom intervjuu, Bujanec je na kraju promidžbenog uratka pošteno zaželio Karamarku uspjeh na izborima i najavio ‘veličanstveni skup domoljubne koalicije za X izbornu jedinicu u Splitu na Gripama u 17.30 sati’. – Dakle dođite na Gripe i podržite promjene, podržite povratak na one ponosne dane kakve nismo imali posljednje tri-četiri godine, ali imat ćemo ih od 9. studenog prema naprijed. Bilo je to sve za danas. Hrvatice i Hrvati doviđenja, vidimo se u srijedu – završio je propagandni spot Bujanec.

Cijeli ekskluzivni razgovor podijelili su na YouTubeu:  

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI