Neovisni novinarski portal
30.10.2020.
IZDVOJENO
Mačke na summitu G20 (screenshot)

Probijena sigurnosna kontrola na summitu G20:
Tri mačke prošetale pozornicom

Mačke na summitu G20 (screenshot)

Fotoreporteri su čekali Obamu, Putina i ostatak svjetskih lidera, a dočekali su mačke.

Mačke na summitu G20 (screenshot)

Mačke na summitu G20 (screenshot)

Summit G20 u turskoj Antalyji vjerojatno je trenutačno najčuvaniji događaj na svijetu. Bez podrobnih i detaljnih kontrola, te uredno zatražene akreditacije, nitko živ ne može pristupiti dvorani u kojoj se od jučer okupljaju svjetski lideri. Nitko, osim tri mačke koje su probile sve sigurnosne prepreke i, jedna po jedna, ušetale na pozornicu ispred koje su fotoreporteri čekali dolazak Obame, Putina i ostatak ekipe na grupno fotografiranje.
Diskusije o globalnoj ekonomiji, održivom razvoju, klimatskim promjenama i borbi protiv terorizma odmah su pale u drugi plan, a mačke su postale viralni hit. Mačke lutalice su u Turskoj već godinama problem, navodno se kreću u “bandama” i teroriziraju lokalno stanovništvo.

Dolazak mačaka na skup u Antalyji drugi je sigurnosni propust na G20 summitu. Danas je, naime, objavljena snimka misterioznog muškarca koji se na nekoliko metara približio stolu za kojim su razgovarali Barack Obama i Vladimir Putin. Osoba je imala slušalicu u uhu, tipkala je na mobitel bez da ga je gledala, imala je otvorenu torbu, gledala je ravno u sigurnosnu kameru u prostoriji te se svjetskim liderima približavala hodajući polako unatrag.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI