Neovisni novinarski portal
27.10.2020.
POLITIKA
Parlamentrani izbori 2015./Stipe Petrina: Ako je HDZ u 9. izbornoj jedinici dobio samo 8 mandata, Hrvatska je blagoslovljena!

Parlamentrani izbori 2015./Stipe Petrina:
Ako je HDZ u 9. izbornoj jedinici dobio samo 8 mandata, Hrvatska je blagoslovljena!

Izbori - HDZ (2)Nikad neizvjesniji izbori! Biračko tijelo, kako govore prve izlazne ankete, ravnomjerno je glasalo za lijevu koaliciju Hrvatska raste ( 56 mandata) i Domoljubnu koaliciju predvođenu HDZ-om ( 56 mandata). Novost ovih izbora je , kako stvari zasad stoje,  pojava snažne treće opcije , Mosta nezavisnih lista koji prema izlaznim anketama osvaja čak 18 mandata, pa je sve izglednije da će upravo oni definirati buduću vladu.  U HDZ-u tvrde, imat ćemo bar 10 mandata više od lijeve koalicije. No, i u lijevoj koaliciji, Hrvatska raste, s optimizmom se čekaju službeni rezultati DIP-a i poručuje: Na kraju balade mi ćemo sastavljati Vladu!

Nediljko Dujić, čelnik Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije, vjeruje da je u 9. izbornoj jedinici Domoljubna koalicija osigurala minimalno devet mandata, a ne osam kako su joj davale prve izlazne ankete, i u pobjedu ne sumnja.

– Imamo devet sigurnih mandata, a za deseti ćemo se boriti. Čekamo rezultate s terena koji još nisu stigli, ali po ovim podacima koji dolaze, sve govori da će u ovoj izbornoj jedinici biti i deset zastupnika. Generalno, uvjeren sam da će Domoljubna koalicija biti jača od lijeve koalicije za deset mandata-  ne sumnja u pobjedu Dujić.

U šibenskom stožeru mosta - slavlje (Foto: H. Pavić)

U šibenskom stožeru mosta – slavlje (Foto: H. Pavić)

Iako je SDP-ova koalicija u 9. izbornoj jedinici tradicionalno  slabija od HDZ-ove, s četiri mandata koliko osvajaju prema izlaznim anketama, ovdje su ipak zadovoljni.

– Mogu reći da smo zadovoljni prvim rezultatima izlaznih anketa. Četiri mandata su na razini očekivanog, ali mislim da je još rano za konačan komentar izbornih rezultata. Uostalom, treba još vidjeti i preferencijske glasove, zato je mudro sačekati službene rezultate pa ćemo znati na čemu smo, jer je očigledno da su rezultati tijesni. Ali, čvrsto vjerujem da će SDP na kraju balade slaviti pobjedu i sastavljati Vladu- izjavio je čelnik šibenskog SDP-a Franko Vidović.

Zadovoljan je bio i Stipe Petrina koji je kao nositelj liste Mosta nezavisnih lista u 9. izbornoj jedinici, po izlaznim anketama, odnio dva mandata.

– Ako je HDZ u 9. izbornoj jedinici, koju uvijek drže svojom utvrdom, dobio osam mandata, što je za njih izrazito loš rezultat, onda je Hrvatska blagoslovljena! Zadovoljan sam rezultatima, vrlo sam zadovoljan, a za sve drugo još je rano- kratko je komentirao prve izlazne ankete nezavisni primoštenski načelnik Stipe Petrina, po svoj prilici budući saborski zastupnik.

Krešo Šakić i Franko Vidović (1)

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI