Neovisni novinarski portal
18.4.2021.
POLITIKA
Na debati Radio Šibenika kandidat HDZ-a Goran Pauk nije se pojavio (Foto: RŠ)

Otkriven recept HDZ-a za prikupljanje donacija:
Tko ne plati, teško će ubuduće poslovati s Općinom

Na debati Radio Šibenika kandidat HDZ-a Goran Pauk nije se pojavio (Foto: RŠ)

Na debati Radio Šibenika kandidat HDZ-a Goran Pauk nije se pojavio (Foto: RŠ)

Na debati Radio Šibenika kandidat HDZ-a Goran Pauk nije se pojavio (Foto: RŠ)

U programu Radio Šibenika danas su se sučeljavali kandidati na predstojećim izborima za Hrvatski Sabor na stranačkim listama u 9. izbornoj jedinici, Ivan Klarin (SDP), Petar Baranović (NS-Reformisti) i Stipe Petrina (MOST), dok  se Goran Pauk ( HDZ) ispričao neodgodivim stranačkim obvezama radi kojih nije došao.  Na sučeljavanju se, uz ostalo, mogao čuti i recept uspješnog prikupljanja novca za predizbornu kampanju HDZ-a.

Iako je, valjda slijedeći primjer stranačkog šefa, Goran Pauk izbjegao sučeljavanje, i krnja debata je zabavila slušatelje Radio Šibenika i pružila im informacije koje će im pomoći u odlučivanju kome u nedjelju dati svoj glas. Među ostalim, Ivan Klarin otkrio je tajni recept HDZ-ovog uspješnog prikupljanja novca za predizbornu kampanju. Ustvrdio je da Općina Rogoznica, čija je načelnica Sandra Jakelić deseta na listi Domoljubne koalicije u 9. izbornoj jedinici, “reketari” poduzetnike koji su s Općinom poslovali. Svima njima stigao je ugovor za donaciju HDZ-u, bez preciziranog iznosa, ali svakako s jasnom porukom da ga nije mudro odbiti. Ukoliko misle i ubuduće poslovati tamo gdje je ta stranka na vlasti. Optužbe je Klarin ponovio i za Tris.com.hr i poslao nam primjer Ugovora o donaciji (UGOVOR O DONACIJI) kojim Općina Rogoznica kamči novac za izbornu kampanju.

– Jedan poduzetnik koji je obavljao radove za Općinu Rogoznica  požalio mi se da ga Općina i načelnica Jakelić  “reketare” i proslijedio mi poruku elektronske pošte koja to dokazuje. Iz proslijeđenih poruka vidljivo je da stižu od voditelja Izbornog stožera HDZ-a za Šibensko-kninsku županiju Tomislaav Vrdoljaka. Uz napomenu da to čini prema naputku gospodina Novice Ljubičića, voditelja izbornog stožera HDZ-a za 9. izbornu jedinicu i pročelnika Ureda župana Gorana Pauka, rečeni Vrdoljak je Ugovor o donaciji HDZ-u poslao Općini Rogoznica. Načelnici Sandri Jakelić. Zatim je bjanko ugovor sa službene adrese elektronske pošte Općine Rogoznica išao poduzetnicima, da ga potpišu i vrate u Općinu. Poduzetnici su dobro shvatili poruku – tko ne plati donaciju HDZ-u, neće s općinom više poslovati. No, jedan je odbio ovakvu ucjenu i politički “reket”, pa mi je proslijedio taj ugovor  – rekao nam je Klarin, koji se boji da onaj tko ne plaća donaciju HDZ-u, ne može poslovati s gradovima i općinama u kojima je ta stranka na vlasti.

Sandra Jakelić tvrdi, pak, da prvi put ovako nešto čuje i da ona nikome nije proslijedila takav ugovor. Potvrdila je, međutim, da je osoba s čije je službene općinske adrese elektronske pošte poslana poruka uistinu službenica Općine Rogoznica, te je najvila kako će s pročelnikom provjeriti o čemu se radi i javiti se s povratnom informacijom.

Do zakljuljučenja ovog teksta, načelnica nam se nije javila. Ne znamo koliko je poduzetnika ugovor stoički potpisalo, računajući da se od nečega mora živjeti, a ne bude li posla, bit će doista vraški teško preživjeti. Kako god uzeli, oni kojima je na adresu stigao ovakav “donatorski ugovor”, što govori da su na nekakvom popisu u općini, ili gradu, možebitno i županiji, našli su se u nebranom grožđu. Ako ugovor ne potpišu, teško da će od HDZ-a  ubuduće dobiti posao za one jedinice lokalne samouprave gdje je ta stranka na vlasti. A ako ga potpišu, kad se vlast promijeni, opet će biti nepoćudni, jer su proskribirani kao “HDZ-ovi donatori”. Pa ti u ovoj zemlji posluj!

Ugovor o donaciji HDZ

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI