Neovisni novinarski portal
27.10.2020.
SCENA
'Peace, Love & Death Metal'

Oglasili se Eagles of Death Metal, preživjeli fanovi zovu ih natrag u Pariz

'Peace, Love & Death Metal'

‘Vive la musique, vive la liberté, vive la France and vive EODM’ – tako završava priopćenje članova EODM-a na Facebooku.

'Peace, Love & Death Metal'

‘Peace, Love & Death Metal’

Članovi benda Eagles of Death Metal danas su se preko Facebooka obratili obožavateljima, prvi put nakon kratke objave u noći pokolja u kazalištu Bataclan, kada nisu bili sigurni jesu li svi iz njihove ekipe preživjeli. Naknadno se saznalo da je život izgubio Nick Alexander koji je na koncertu prodavao njihove memorabilije, a ubijena su i tri djelatnika njihova francuskog izdavača. Eagles of Death Metal su napisali:
Kod kuće smo, na sigurnom, i dalje smo užasnuti i još uvijek pokušavamo shvatiti što se dogodilo u Francuskoj. Naše misli i ljubav su najviše usmjerene prema našem bratu Nicku Alexanderu, našim prijateljima iz diskografske kuće Thomasu Ayadu, Marie Mosser i Manuu Perezu, i prema svim prijateljima i fanovima čiji su životi ugašeni u Parizu, njihovim prijateljima, obiteljima i voljenima.
Iako smo vezani u tuzi prema žrtvama, fanovima, obiteljima, građanima Pariza, i svima koji su pogođeni terorizmom, ponosni smo što stojimo zajedno, s našom novom obitelji, sada ujedinjeni sa zajedničkim ciljem ljubavi i suosjećanja.
Želimo zahvaliti francuskoj policiji, FBI-u, ministarstvima vanjskih poslova SAD-a i Francuske i posebice onima koji su se našli na mjestu događaja s nama i pomagali jedni drugima najbolje što su mogli tijekom ovog nezamislivog iskustva, dokazujući još jednom da je ljubav jača od zla.
Svi nastupi EODM-a do daljnjeg se otkazuju.
Vive la musique, vive la liberté, vive la France, and vive EODM.

Ova je objava ponukala na desetke fanova koji su preživjeli noć užasa u Bataclanu, mjestu gdje su teroristi prošlog petka ubili 89 ljudi, da ispričaju svoju priču. Gotovo svaki komentar završava motom Eaglesa: ‘Peace, Love & Death Metal’. Donosimo neka od svjedočanstava…
Pokušali su ubiti moju suprugu i mene dok smo plesali ispred našeg omiljenog benda. Srećom, promašili su. Vidjeli smo ono što nitko ne bi smio vidjeti. Oporavak će biti dug, a počinje sa slušanjem EODM. (Maxime D.)
Bio sam u Bataclanu. Ranjen sam, a neki moji prijatelji su mrtvi. Teško je sve to zamisliti, pogotovo kad se sjetim dobre atmosfere na koncertu. U nekoliko sekundi dogodio se pakao. Nadam se da ćete u narednim godinama doći u Pariz, moramo pobijediti strah i nasilje. (Claude P.)
Bila sam tamo, pokušavala preživjeti. Živa sam i još vas volim! (Ju U.)
Bio sam među publikom te grozne večeri. Ne postoje riječi kojima bih opisao što smo proživjeli, ima sam sreću da sam uspio pobjeći, živ i zdrav. Stalno mislim da ljude koji su ubijeni te večeri. (Loic W.)
Preživjeli smo i ja i supruga, ali mnogi naši su mrtvi. Vratite se brzo! (Gregoire G.)
Još ne mogu vjerovati što se dogodilo, sretni smo što smo živi. Svjedočili smo ljubavi i suosjećanju koje smo dobili od građana Pariza. Bez njih ne bismo preživjeli. (Tony S.)
Sretan sam što sam ostao živ. Stalno mislim na žrtve i njihove obitelji. Nadam se i da će vaša muzika preživjeti. Jedva čekam vaš sljedeći koncert, oni neće pobijediti! (Arthur D.)
Čovjek po imenu Oliver, moj dečko i ja skočili smo iza vaših kovčega na lijevoj strani pozornice. Tamo smo se skrivali sat vremena, nadajući se da nas ubojice neće pronaći. Bomba je eksplodirala pored nas, kovčezi su nam spasili život. Na neki način, vi ste nas spasili. (Lorelei F.)
Bio sam tamo sa suprugom. Bio je to najbolji koncert dok nisu upali oni gadovi. Ubili su mnogo prekrasnih ljudi, ali nikad neće ubiti imati ono što imamo: slobodu, prijateljstvo, ljubav i dobru glazbu. (Nicolas L.)
Volim vas, dečki… Bila sam na koncertu, zatočena u nekoj sobi s Mattom (Matt McJunkins, basist EODM-a; op.a.). Dala sam mu najveći zagrljaj u životu kad smo bili oslobođeni. Mislim na one koji vas više neće moći slušati. (Aurelia G.)
Bila sam na koncertu s dečkom, preživjeli smo. Vidjeli smo horor, ali i ljubav i suosjećanje. Žrtve nikad neće biti zaboravljene! (Paola B.)
Bila sam skrivena s Mattom (Matt McJunkins, basist EODM-a; op.a.) dva sata. Pozlilo mi je, a on me držao u naručju i govorio mi da smireno dišem. To je bilo tako lijepo u tom užasnom trenutku. Hvala ti na tome. (Stephanie V.)
Dogodio se pakao na zemlji na takvom sretnom i lijepom mjestu s vama i vašom muzikom. Moja supruga i ja smo izašli neozlijeđeni, ali vidjeli smo prizore koje nitko ne bi smio vidjeti. Jedva vas čekam vidjeti u Parizu opet… (Olivier L.)
Bili ste nevjerojatno dobri i veseli, a onda smo morali bježati pred ubojicama. Izgubio sam prijatelje. Ali kupit ću ulaznicu i za idući koncert! (Georges B.)

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI