Neovisni novinarski portal
21.1.2021.
POLITIKA / SCENA
Dječaci (Foto: Facebook)

Nastavak sukoba Dječaci-MOST:
Petrina je izmislio da su nam prijetile ‘velike stranke’

Dječaci (Foto: Facebook)

‘Rat’ priopćenjima zbog otkazanog koncerta u Šibeniku ide dalje: splitska hip-hop skupina Dječaci demantira optužbe Stipe Petrine.

Dječaci (Foto: Facebook)

Dječaci (Foto: Facebook)

Grupa Dječaci odbila je nastupiti ovog petka u Šibeniku uz tvrdnju kako su na prevaru protiv svog znanja i volje uvučeni u predizbornu kampanju političke koalicije MOST. U utorak 3. studenog tvrdili su kako su bili uvjeravani da koncert neće imati nikakvih političkih obilježja, no uvjerili su se u suprotno i otkazali koncert “jer ne žele biti dio nečega gdje im nije mjesto”.
Dan kasnije o istome se oglasila i koalicija MOST s tvrdnjom kako su Dječaci jako dobro znali konotaciju nastupa, ali da su u svom priopćenju izostavili to da su odustali zbog prijetnje splitskih ogranaka dvije najveće hrvatske stranke (SDP i HDZ). “Razumijemo ako glazbenici možda ne žele podržati određene političke opcije, razumijemo i to da im je možda isplativije ne nastupati na našem predizbornom skupu, ali ne i zašto je došlo do tako naglog otkazivanja i istovremenog iznošenja neistina u medijima, kojima se želi naštetiti Mostu. Dobro smo upoznati s pritiscima HDZ-a i SDP-a, ali netko se konačno mora tome suprostaviti, baš kao što to činimo mi u Primoštenu već dugi niz godina“, izjavio je Stipe Petrina za Hinu.
Grupa Dječaci nakon toga je još jednom reagirala. Njihovu reakciju objavljujemo u cijelosti:
“Kao prvo i osnovno: ne zanimaju nas ni Stipe Petrina ni ‘dvije velike političke stranke’. Što se tiče izjave da su Dječacima prijetile dvije ‘velike stranke’ da ne nastupamo na predizbornom skupu MOST-a, mislimo da je gospodin Petrina precijenio kako svoj predizborni skup tako i značaj i status grupe Dječaci smatrajući da smo dovoljno utjecajan bend da bi nam netko trebao prijetiti da ne nastupamo.
Za izjavu da smo dobili prijetnje gospodin Petrina se nije niti potrudio izmisliti dokaze. Na koncert smo pozvani pod parolom ‘načelnik Primoštena poklanja građanima koncert’ gdje nigdje nije navedeno da ćemo bit središnja točka političke kampanje, koja će uslijediti nakon nečijih političkih govora s kojima ne želimo imati veze.
Možda čak i najbitnije; svaki koncert koji smo dosad htjeli održati smo i održali, i nema toga što iti jedno udruženje iz koristoljublja (čitaj: stranka) u ovoj državi može učiniti u vezi naših želja i nauma i sprovođenja istih.
‘Ugovor’ koji je 4.11.2015. predstavljen javnosti kao dokaz dogovorene suradnje između Dječaka i udruge MOST bilo kome s malo mozga nema nikakvog smisla jer:
1. ‘Ugovor’ nije potpisan
2. Grupa Dječaci nisu niti jedna od dvije strane koje su navedene da potpisuju taj ‘ugovor’. Mi nismo ‘GLAZBENA KUTIJA’, a pogotovo nismo ‘NEZAVISNA LISTA STIPE PETRINE’, niti nas itko od te dvije strane zakonski predstavlja. Za agenciju ‘GLAZBENA KUTIJA’ smo prvi put čuli kad se u ime udruge ‘MOST’ javila našoj booking agenciji L.A.A. u vezi spornog koncerta. ‘GLAZBENA KUTIJA’ u nijednom smislu ne predstavlja Dječake i zato NE MOŽE u naše ime potpisivati ugovore ni sa kim.
Nismo htjeli objavljivati ništa jer je cijela ova priča dosadna od samog početka, ali ako se naše ime vuče po blatu s apsolutnim lažima, primorani smo reagirati. Budući da je još par dana do predizborne šutnje, sigurni smo da će kreativni PR team gospodine Petrine do subote morati smisliti još go*ana i da ćemo nastaviti ovo lijepo dopisivanje.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI