Neovisni novinarski portal
23.10.2020.
SCENA
Foo Fighters (Wikipedia)

Nakon napada u Parizu turneje otkazali Foo Fighters, Coldplay, U2 i Deftones

Foo Fighters (Wikipedia)

Strah od terorizma i sućut prema stradalima nagnali su velike rock bendove da odgode najavljene koncerte.

Foo Fighters (Wikipedia)

Foo Fighters (Wikipedia)

Kao što je bilo očekivano, članovi američkog rock benda Eagles of Death Metal, čiji je koncert u pariškom klubu Bataclan prekinuo teroristički pokolj, objavili su da prekidaju europsku turneju i vraćaju se u SAD. Time otpada i zagrebački koncert koji je trebao biti održan 1. prosinca u Tvornici kulture.
Svoju su europsku turneju prekinuli i Foo Fightersi. Bend predvođen Daveom Grohlom objavio je: „S dubokom žalošću i iskrenom brigom za sve u Parizu primorani smo otkazati ostatak turneje. U jeku ovog besmislenog nasilja, zatvaranja granica i međunarodnog žaljenja ne možemo nastaviti. Nema drugog načina da to kažemo. Ludo je i to je sranje. Naše su misli i molitve upućene svima koji su povrijeđeni i koji su ostali bez svojih voljenih.“
U Ameriku se vraćaju i The Deftons, kalifornijski nu-metalci čiji su članovi bili na koncertu Eagles of Death Metal u Bataclanu, no napustili su dvoranu petnaest minuta prije početka napada. Koncert Deftonsa u klubu Bataclan bio je zakazan za večeras.
Nastupe u Parizu otkazao je i U2. Bono je u eteru radija RTE izjavio da će se grupa svakako u narednom razdoblju pojaviti pred francuskom publikom i izrazio sućut žrtvama.
Coldplay nisu u Europi, no svejedno su otkazali nastup u Los Angelesu, gdje su trebali predstaviti pjesme s novog albuma „A Head Full of Dreams“.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI