Neovisni novinarski portal
1.11.2020.
POLITIKA
Neformalni sastanak (foto HINA)

Mostaši ‘neformalno’ sastanče u Zagrebu, vizionarski izbjegli ‘klauzuru’ u mećavi

Neformalni sastanak (foto HINA)
Neformalni sastanak (foto HINA)

Neformalni sastanak (foto HINA, Tomislav Pavlek)

Društvo iz Mosta upravo sastanči u hotelu Antunović u Zagrebu. Dobro su meteorološki prognozirali kako će snijeg zatrpati Liku i proizročiti kaos pri kojemu 70 posto Ličana nema struje i telefona, a ralice su parkirane jer nema struje pa ne mogu natočiti motorno gorivo, kako je rečeno.

Umjesto takozvane klauzure uz slasnu ličku hranu i rujno vino u slikovitom ličkom amijentu, vizonarski su se odlučili za, kako su to nazvali, Neformalni sastanak Nacionalnog vijeća u okrilju metropole. Tako su vješto izbjegli moguću totalnu izolaciju od ostatka države i efikasniju klauzuru.
Zašto družina o kojoj na neki način ovisi politička budućnost Hrvatske svoj današnjim sastanak naziva neformalnim, a ne, recimo, formalnim, ostaje zagonetka. No sastanak je, kako javlja HINA, počeo nešto poslije 10 sati u Zagrebu, bez Drage Prgometa koji je jučer preko društvene mreže najavio dolazak. No on ionako ne bi tako lako ušao na tzv. neformalni sastanak jer je zaštitarska služba na ulazu u dvoranu dobila naputak da istoga ne propusti. Zbog čega se pak 40-ak Mostaša, koliko ih je u hotelu, boji jednog Prgometa, isto je zanimljivo pitanje.
A teme? Razgovara se do sada održanim razgovorima Mosta nezavisnih lista s Domoljubnom te s koalicijom Hrvatska raste, a razgovara se i o temama o kojima će razgovarati iduća tri dana.
Za otprilike sat i pol bi šaroliko društvo iz Mosta trebalo dati izjave o svojim razgovorima o razgovorima. Inače, najavili su kako će svi razgovori biti gotovi do srijede, kada će razgovori prestati, pa će onda biti poznato tko će biti sastavljač Vlade RH.
Božo Petrov na neformalnom sastanku (foto HINA, Tomislav Pavlek)

Božo Petrov na neformalnom sastanku (foto HINA, Tomislav Pavlek)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI