Neovisni novinarski portal
31.10.2020.
POLITIKA
Milanović: Petrova za predsjednika Sabora

Milanović:
Petrova za predsjednika Sabora

 Tiskovna konferencija predsjednika Vlade Zorana Milanovića u prostorijama SDP-a na Iblerovom trgu u Zagrebu (foto HINA/ Damir SENČAR)

Tiskovna konferencija predsjednika Vlade Zorana Milanovića u prostorijama SDP-a na Iblerovom trgu u Zagrebu (foto HINA/ Damir SENČAR)

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović s konferencije za novinare iz sjedišta stranke uputio je u petak javni poziv Mostu da ih podrži u formiranju vlade, a čelnika Mosta Božu Petrova pozvao je da bude predsjednik Hrvatskog sabora.

Milanović je na konferenciji za novinare, javlja Hina, ponovio kako se SDP  ne vidi u zajedničkoj vladi s HDZ-om. “Svaka čast zajedništvu. S Mostom je moguće, ali s HDZ-om ne”, rekao je Milanović.

Siguran je i, kako je rekao, u 66 potpisa koalicije Hrvatska raste. Kada je riječ o pregovorima rekao je kako misli da predstojeći tjedan neće biti konstruktivnih razgovora jer će fokus biti na konstituiranju Sabora.

Milanović je i zastupnika srpske nacionalne manjine Mirka Raškovića pozvao da javnosti otrije tko mu prijeti, o čemu se jučer požalio predsjednici Kolindi Grabar Kitarović.

– Ukoliko gospodinu Raškoviću netko prijeti, mora reći tko i kako. Ja gospodina Raškovića ne poznam. Upoznao sam ga tek pred desetak dana u saborskom klubu gdje su bili svi zastupnici manjina. To je bilo dan nakon ponavljanja izbora na nekoliko biračkih mjesta, svi su se okupili i tada smo razgovarali, tako da me ovaj njegov postupak malo čudi. Nešto se ozbiljno dogodilo u međuvremenu, a o tome morate pitati njega – rekao je Milanović.

– Zna se ‘ko prijeti u ovoj zemlji. Ja ne i moji ljudi ne. To su vrlo opasne izjave. Moja povijest nije povijest tajnih službi i obavještajnog podzemlja, ja taj nisam, ni moji suradnici nisu, ali hajde da čujemo tko kome i čime prijeti i tko koga možda ucjenjuje – rekao je Milanović na novinarska pitanja. Nije htio pojasniti na što je mislio kad je rekao da se zna tko u ovoj zemlji prijeti, te je nekoliko puta ponovio da on nije čovjek obavještajnog podzemlja.

Snimku cijele konferencije za novinare može se naći čuti na stranicama HRT-a (POVEZNICA).

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI