Neovisni novinarski portal
26.10.2020.
KULTURA / UKRATKO
Milivoj Zenić (Foto: knjiznica-sibenik.hr)

Izložba fotografija u sjećanje na Milivoja Zenića

Milivoj Zenić (Foto: knjiznica-sibenik.hr)

Danas se navršava četiri godine od smrti dugogodišnjeg ravnatelja šibenske Gradske knjižnice.

Milivoj Zenić (Foto: knjiznica-sibenik.hr)

Milivoj Zenić (Foto: knjiznica-sibenik.hr)

U 19 sati na prvom katu Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić u Šibeniku bit će otvorena izložba fotografija članova Foto kluba Šibenik pod naslovom “Kalama, skalama, butama”, kako glasi podnaslov knjige “Stari Šibenik” Milivoja Zenića, kojemu je izložba posvećena.
Milivoj Zenić (14. kolovoza 1953. – 20. studenoga 2011.), dugogodišnji ravnatelj Gradske knjižnice, bio je veliki promicatelj šibenske i hrvatske, kulturne baštine. Zenić je najzaslužniji što je Knjižnica dobila svoj prostor u zgradi na Poljani, središnjem gradskom trgu, a pokrenuo je i njezinu izdavačku djelatnost, zahvaljujući kojoj su široj javnosti predstavljena brojna djela starijih šibenskih pisaca.
Zenić je dobio najviše priznanje u knjižničarskoj struci, Kukuljevićevu nagradu. Dobio je odličje Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića za doprinos razvoju kulture Republike Hrvatske, i posmrtno dvije nagrade: nagradu Šibensko-kninske županije, zbog iznimnog doprinosa razvoju knjižničarske i znanstvene djelatnosti, dugogodišnjeg ravnanja knjižnicom “Juraj Šižgorić” Šibenik, te bogatog autorskog rada i baštinjenja šibenskog kraja u svekolikoj intelektualnoj i pisanoj hrvatskoj kulturi, i Nagradu za životno djelo Grada Šibenika.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI