Neovisni novinarski portal
31.10.2020.
POLITIKA
Izlazne ankete: I HDZ i SDP osvajaju 56 mandata

Izlazne ankete:
I HDZ i SDP osvajaju 56 mandata

Ankete
Izlazne ankete potvrdile su da su ovo najneizvjesniji izbori u povijesti. Po njima, i SDP-ova koalicija Hrvatska raste i HDZ-ova Domoljubna koalicija osvajaju 56 saborskih mandata. Treća snaga u hrvatskoj politici bez sumnje postaje MOST koji osvaja čak 18 mandata. Živi zid i IDS imat će tri zastupnika, dok bi HDSSB-u i Bandić Milan 365 trebala pripasti dva mandata.

Izlazne ankete potvrdile su da nas očekuju najneizvjesniji izbori u povijesti. Po njima, i SDP-ova koalicija Hrvatska raste i HDZ-ova Domoljubna koalicija osvajaju 56 saborskih mandata.

Treća snaga u hrvatskoj politici bez sumnje postaje MOST koji osvaja čak 18 mandata. Živi zid i IDS imat će tri zastupnika, dok bi HDSSB-u i Bandić Milan 365 trebala pripasti dva mandata.

U Hrvatskoj su u nedjelju u 19 sati zatvorena birališta na kojima je 3,8 milijuna građana odlučivalo koja će ih politička opcija u iduće četiri godine predstavljati u parlamentu.

Zatvaranjem birališta prestala je vrijediti izborna šutnja.

U Hrvatskoj i 48 država birao se 151 zastupnik, 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri iz ‘dijaspore’ i osam predstavnika nacionalnih manjina.

Tags:

VEZANE VIJESTI