Neovisni novinarski portal
26.10.2020.
EKOLOGIJA
(FOTO) Kalendar NP Krka za 2016. godinu kreirali – posjetitelji

(FOTO) Kalendar NP Krka za 2016. godinu kreirali – posjetitelji

Ante Gverić

Nacionalni park Krka priprema kalendar (za 2016. godinu) kojega su priredili – posjetitelji. Naime, od  od 24. kolovoza do 1. studenoga 2015. NP Krka je provela akciju Photo for the Calendar: snimi sliku za novi kalendar Nacionalnog parka „Krka“, a kalendar s 12 izabranih fotografija gostiju parka planiraju tiskati do kraja ovog mjeseca.

Kako objašnjavaju, NP Krka se ovom akcijom htjela zahvaliti brojnim posjetiteljima na njihovu dolasku jer su svake godine sve brojniji, pa su tako u  listopadu ove godine izbrojali 900.000 posjetitelja, kojoj do poliovice studenog  pribrajaju još i 48.000 gostiju. Osim profesionalnim fotografima prilika je pružena i fotografima amaterima kako bi javnosti predstavili prelijepe trenutke koje su zabilježili prilikom posjete Parku, kako kažu.
– S posjetiteljima Parka već godinama imamo odličnu komunikaciju preko društvenih mreža, a ova akcija bila je dodatni motiv za razmjenu informacija s njima jer ,kao što se kaže, “fotografija vrijedi tisuću riječi. Svi ljudi koji dolaze na Krku i vole Krku zaslužuju pokazati trenutke koje su zabilježi fotoaparatom. A riječ je o fotografijama koje nisu dodatno obrađivane tako da su zaista trenutak uhvaćen u objektivu nekog zaljubljenika u prirodu- kaže rukovoditeljica Odsjeka za odnose s javnošću NP Krka, Katia Župan.
Pozivu se odazvalo, četrdeset pet autora uglavnom iz Hrvatske, ali i posjetitelji iz Australije, Francuske, Njemačke, Mađarske, Rusije i Španjolske. Od pristiglih stotinjak fotografija povjerenstvo JU „NP Krka“ odabralo je dvanaest najreprezentativnijih čiji će autori kao nagradu dobiti – po deset tiskanih kalendara.
Fotografije koje krase kalendar Nacionalnog parka „Krka“ u 2016. možete pogledati ako kliknete:  OVDJE. 
Ili u galeriji: [wzslider]

 

 

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI