Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
KULTURA
Europska noć kazališta u Šibeniku: Dva koncerta i jedna komedija

Europska noć kazališta u Šibeniku:
Dva koncerta i jedna komedija

HNK u Šibeniku poziva na cjelovečernje druženje u subotu, 21. studenog.

kazaliste

Projekt Europska noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Zaživio je 2008. godine na poticaj francuskih kazališnih umjetnika kada je u Hrvatskoj prvi puta organizirana kao pilot program istodobno u Dječjem kazalištu Dubrava i Šibenskom kazalištu . Održava se istovremeno u 11 europskih država (Hrvatskoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji, Srbiji, Austriji i Mađarskoj, a od ove se godine pridružuju Češka, Bugarska i Belgija), svake godine treće subote u mjesecu studenom.

Program u HNK u Šibeniku, u subotu 21. studenog, počinje u 19 sati, kada žće u Foajeu kazališta nastupiti violinistica Iva Miletić i Natalija Maričeva na klaviru. Slijedi predstava “Istina” Floriana Zellera, koju će u 20 sati izvesti Kazališna družina Glumci u Zagvozdu, s Vedranom Mlikotom i Anom Milom Elegović u glavnim ulogama. Noć kazališta završit će koncertom grupe Mate Skračić Adaptive Quartet u Atriju HNK s početkom u 22 sata.

Misija Europske noći kazališta jest promicanje profesionalnog i amaterskog kazališnog stvaralaštva kroz otvaranje suradnji i razmjena gotovih produkcija, otvaranje kazališnih mreža koje su dostupne svim djelatnicima u kulturi te kontinuirano njegovanje postojeće kazališne publike, ali i stvaranje nove.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI