Neovisni novinarski portal
31.10.2020.
SCENA / UKRATKO
Eagles of Death Metal (Foto: ravnododna.com)

Eagles of Death Metal otkazali zagrebački koncert i ostatak turneje

Eagles of Death Metal (Foto: ravnododna.com)

Prvi ovogodišnji koncert europske turneje EODM-a bit će ujedno i posljednji.

Eagles of Death Metal (Foto: ravnododna.com)

Eagles of Death Metal (Foto: ravnododna.com)

Uvijek rado viđeni na hrvatskim pozornicama, članovi grupe Eagles of Death Metal ipak su otkazali zagrebački koncert, koji je trebao biti održan 1. prosinca u Tvornici kulture. Otkazan je i ostatak europske turneje.
Američki bend, predvođen rock ikonama Jesseom Hughesom i Josheom Hommeom, uspio je izvući živu glavu u jučerašnjem masakru u pariškoj dvorani Bataclan. Na njihov koncert u pariškoj dvorani Bataclan upali su teroristi i hladnokrvno ubili osamdeset ljudi.
„Još uvijek pokušavamo utvrditi sigurnost i lokaciju svih ljudi iz naše ekipe. Naše misli su s ljudima koji su upleteni u ovu tragičnu situaciju“, objavili su rano jutros na Facebooku članovi benda Eagles of Death Metal.
Potvrda da je s članovima EODM sve u redu stigla je od supruge bubnjara Juliana Dorija, koja je za Washington Post izjavila da se čula sa suprugom te da su svi iz benda na sigurnom. Predgrupa Red Lemons je također, prema trenutačnim informacijama, zajedno s Eagles of Death Metal uspjela pobjeći iz dvorane.
Prema još nepotvrđenim informacijama, u pokolju je život izgubila osoba koja je prodavala majice i memorabilije benda Eagles of Death Metal, te je bila dio njihove ekipe na turneji.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI