Neovisni novinarski portal
30.10.2020.
SCENA
Marc Almond

Yammat FM dovodi u Zagreb Marca Almonda, svjetsku pop legendu

Marc Almond

Marc Almond prodao je preko 30 milijuna ploča, moderna je pop-ikona koja je svojim radom utjecala na generacije glazbenika. U radijskom eteru trenutačno se vrti “Zipped Black Leather Jacket”, aktualni singl s albuma “The Velvet Trail”.

Marc Almond

Marc Almond

Marc Almond, polovica legendarnog britanskog electro-pop dvojca “Soft Cell”, prvi put dolazi u Hrvatsku, a bit će gost “Yammatova”, velikog partyja u organizaciji radija Yammat FM u zagrebačkoj Laubi, koji je najavljen za 12. studenog 2015.
Almond je najpoznatiji po grupi Soft Cell koju je 1979. godine osnovao s Davidom Ballom. Snimili su četiri albuma, uključujući kultni “Non Stop Erotic Cabaret”, koji im je, zahvaljujući hit singlu “Tainted Love” donio svjetsku slavu i bezvremenost. “Tainted Love” je do danas ostao najprodavaniji britanski singl svih vremena (35 milijuna primjeraka). Soft Cell dvojac se prijateljski razišao 1984. godine, a Almond i Ball nastavili su sa solo karijerama.
Marc Almond u Zagreb stiže s novim albumom “The Velvet Trail”, a kako ući na Yammatovo party saznajte na www.yammat.fm ili preko facebook stranice radija Yammat FM.
TRIS je ovoga ljeta objavio i razgovor s Ianom Dewhirstom, britanskim producentom i DJ-em, koji je Marcu Almondu predložio da snimi “Tainted Love” (u originalu izvodi Gloria Jones) i tako mu omogućio svjetsku slavu i dugotrajnu karijeru.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI