Neovisni novinarski portal
21.10.2020.
POLITIKA / UKRATKO
Vidović: ‘Ne štiti Karamarko nikakav Hajduk, nikakav sport, štiti samo Zdravka Mamića’

Vidović:
‘Ne štiti Karamarko nikakav Hajduk, nikakav sport, štiti samo Zdravka Mamića’

'Moj grad - moj klub' - rekao je Franko Vidović na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: Tris/H. Pavić)

‘Moj grad – moj klub’ – rekao je Franko Vidović na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: Tris/H. Pavić)

Lapsus predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sa sinoćnjeg stranačkog skupa u Šibeniku, gdje je u sportskoj dvorani Baldekin, hramu navijačke skupine Šibenski Funcuti, govorio kako svaki član HDZ-a iz Dalmacije mora skrbiti o Hajduku i obećao da će kao premijer taj slavni klub vratiti u okvire koji mu pripadaju, ne prestaje izazivati reakcije.

Da Šibenčani, ili barem znatan dio njih, ne navijaju za Hajduk, nego za Hrvatski nogometni klub Šibenik, HDZ-ovog pretendenta na premijersku dužnost upozorio je saborski zastupnik i predsjednik GO SDP-a Šibenika Franko Vidović.
– Kako će gospodin Karamarko spasiti Hajduk? I to je došao reći u Šibenik. Prvo, da bude svima jasno, nama Šibenčanima je geslo: ‘Moj grad – moj klub’ – rekao je Vidović jutros na konferenciji za novinare.

– Bilo bi možda bolje da se gospodin Karamarko uhvati HNK Šibenik, gdje je njegov župan Goran Pauk, kojeg je sinoć lažno nahvalio, bio predsjednik sve do nedavno, predsjednik koji je taj klub odveo u treću ligu i praktično ga upropastio. Pa bi bilo vrlo dobro, ja mu predlažem, da se uhvati HNK Šibenika, za početak, i da pokuša spasiti njega – poručio je Vidović Karamarku.
Upozorio je kako je i sam Karamarko vodio jedan košarkaški klub, KK Zagreb, čega je rezultat 50 milijuna kuna gubitaka u klupskoj kasi. – Gotovo je upropastio klub – rekao je Vidović.
– S treće strane, kaže da on želi pomoći sportu, da će Hajduk vratiti na nekakve grane stare slave itd., a činjenično stanje je slijedeće: Za Zakon o sportu, koji je predložen praktički kao inicijativa navijača Hajduka i drugih klubova, HDZ nije glasovao. Gle čuda, kako žele pomoći sportu? Valjda vaninstitucionalno, kao i obično. A to vaninstitucionalno znači preko Zdravka Mamića. Ma ne štiti Karamarko nikakav Hajduk, ne štiti on nikakav sport, on samo štiti ulogu Zdravka Mamića u sportu!  U Izvršnom odboru HNS-a, od 17 članova 11 je članova visokih dužnosnika HDZ-a, protivno zakonu o sportu. Dakle, sve instrumente je Karamarko imao i ove četiri godine. Zašto nije pomogao? Odveli su hrvatski nogomet u kaljužu, ali SDP i koalicija će napraviti sve da se taj nogomet, reprezentaciju u prvom redu, vrate ovom narodu – rekao je Vidović.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI