Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
IZDVOJENO
Diana ferić i Goran Prgin (Foto: Tris/H. Pavić)

Urušavanje ostataka Radio Šibenika

Diana ferić i Goran Prgin (Foto: Tris/H. Pavić)
Diana ferić i Goran Prgin (Foto: Tris/H. Pavić)

Diana ferić i Goran Prgin (Foto: Tris/H. Pavić)

Županijski radio Šibenik s tvrtkom Moć komunikacije Diane Ferić i obrtom DSF Stanka Ferića  potpisao je ugovor o poslovnoj suradnji koji protagonisti vide kao put u stvaranje medijskog klastera. 

Sporazum su u Press centru HND-a predstavili vlasnik većinskog udjela Radio Šibenika Goran Prgin i direktorica MOK-a i direktorica Radio Šibenika Diana Ferić. – Na putu smo stvaranja medijskog klastera cilj kojeg je racionalizacija troškova poslovanju obiju tvrtki, bolja pozicioniranost na marketinškom tržištu i jačanje novinarskih kompetencija naspram utjecaja političkih i gospodarskih centara moći – rekla je, među ostalim, Diana Ferić.

– Znamo da sada program ne zadovoljava neke kvalitete koje bi trebao imati kao radijski program i onda sam se odlučio na suradnju s gospodom Ferićima i njihovim tvrtkama da napravimo jedan ugovor koji će kasnije možda postati jedan klasterski ugovor, da ustvari racionaliziramo troškove, jer oni imaju neke ljude da njih uključimo u radio i tako smanjimo troškove, da se udružimo kao što se svugdje u svijetu udružuju medijske kuće i da radio poboljša svoju kvalitetu – rekao je Prgin.

Prvi poslovni ugovor, kaže Prgin, sklopio je s tvrtkom Moć komunikacija d.o.o., ali se suradnja otvara i prema drugim medijima.

Udruživanje Županijskog Radio Šibenika s MOK-om i DSF-om i racionalizacija poslovanja značit će i smanjenje broja zaposlenih na radiju za četvero, a tek jedan će novinar dobiti posao u MOK-u.  S obzirom da se se četvero zaposlenika Radija do kraja ne uklapa u novu shemu, najavljuje Diana Ferić, pojavit će se tehnološki višak, tako da će ih ostati samo petero.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI