Neovisni novinarski portal
1.11.2020.
EKOLOGIJA / UKRATKO
U Šibeniku educirani ekološki predavači

U Šibeniku educirani ekološki predavači

U Šibeniku je održan seminar ‘Earth challenge’ u svrhu osposobljavanja i edukacije mladih za ekološke predavače i odgojitelje.

12068791_10206267610462703_2008541235167547497_o

U Šibeniku je održan devetodnevni projekt pod nazivom „Earth challenge“ u organizaciji Udruge za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta i medunarodnih partnera. Na tečaju je sudjelovalo dvadesetšestero mladih iz Španjolske, Portugala, Makedonije, Rumunjske i Hrvatske. Cilj projekta „Earth challenge” bio je osposobiti mlade za ekološke predavače i odgojitelje djece.
Sudionici su imali priliku naučiti više o osnovnim alatima prenošenja znanja i zaštiti okoliša kroz team building igre, otvorene rasprave, radionice primjera dobre prakse, radionice igranja uloga te su imali priliku organizirati dva školska sata.

Mladi su radili u multikulturalnom okruženju te iskusili u praksi što to znači biti ekološki predavač. Izradili su motivacijsku brošuru za mlade u Europi kako bi ih ohrabrili u neformalnom obrazovanju i zaštiti okoliša. Sudionici su posjetili NP Krka kako bi otkrili važnost zaštite, osjećaj poštovanja i zahvalnosti prema prirodnim resursima.

Mladi sudionici imali su priliku i naučiti više o kulturama drugih zemalja, njihovim sličnostima i razlikama, te uspostaviti buduću suradnju. Projekt “Earth challenge” financira Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu EU programa “Erasmus+”.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI