Neovisni novinarski portal
24.10.2020.
POLITIKA
Tomislav Karamarko u Šibeniku obećao ‘Hajduku vratiti mjesto koje mu i pripada’!?

Tomislav Karamarko u Šibeniku obećao ‘Hajduku vratiti mjesto koje mu i pripada’!?

Tomislav Karamarko s razdraganim aktivistima stranke na pozornici sportske dvorane (Foto: Tris/H. Pavić)

Tomislav Karamarko s razdraganim aktivistima stranke na pozornici sportske dvorane (Foto: Tris/H. Pavić)

Tisuće ljudi u prepunoj sportskoj dvorani na šibenskom Baldekinu večeras je klicalo ‘onome koji ne zna što je poraz i koji nas vodi u još jednu pobjedu’. Na red je došao i Šibenik, da HDZ i ‘Domoljubna koalicija’ ovdje održe programski skup za IX. izbornu jedinicu, u kojoj će Karamarko biti prvi na listi.

– Da odmah riješimo enigmu  zašto sam nositelj liste baš u IX izbornoj jedinici. Dođu, dragi prijatelji, neke godine kad se čovjek poželi vratiti svom zavičaju. A ja sam Zadranin, moj ćaća je iz Kruševa. Ja se vraćam tamo gdje ću i završiti – objasnio je Karamarko odmah na početku, ističući višekratno kako ne sumnja u pobjedu, u iznimni izborni uspjeh u Šibeniku, u 9. izbornoj jedinici i cijeloj Dalmaciji, kao uostalom i na području čitave Hrvatske.

Tomislav Karamarko (Foto: Tris/H. Pavić)

Tomislav Karamarko (Foto: Tris/H. Pavić)

U 35-minutnom nastupu sjetio se ultimativnog hrvatstva Šibenika i cijele Dalmacije, hrvatskih velikana od Petra Krešimira IV, Dražena Petrovića, do župana Gorana Pauka, koji je rušio neprijateljske avione u ratu i koji će, najavio je šef HDZ-a, nakon izbora ponovno moći vikati ‘oba su pala’, kad nakon Josipovića padne i Milanović. Osim predstavljanja programa kojim će HDZ postići gospodarski rast od pet posto i od Hrvatske stvoriti uspješnu naciju od pet milijuna ljudi, te nabrajanja grijeha vladajuće ‘antidomoljubne’ vlasti, gdje je ponovio sve što je govorio na ovakvim programskim skupovima diljem Hrvatske, Karamarko se u Šibeniku sjetio i Hajduka.Tomislav Karamarko na predizbornom skupu HDZ-a u Šibeniku (Foto H. Pavić) (13)

– Nalazimo se u zemlji jednog Hajduka, dragi prijatelji. Želim vam reći dragi prijatelji da HDZ neće dopustiti propadanje Hajduka, što se danas događa. Svaki član HDZ-a iz Dalmacije mora skrbiti o Hajduku. Zašto? Hajduk nije samo nogometni klub, nije samo nekakva institucija oko koje se okupljaju sportaši. Hajduk je više od toga. Hajduk je identitet. Hajduk je emocija kakve nema nigdje u Europi. Ne govorim ovo zato što će izbori, jer ovo stalno govorim i ovo ću govoriti nakon izbora i vjerujte da ću kao premijer naći s odgovornima načina da se taj naš slavni Hajduk vrati u okvire koji mu pripadaju. I neće nas nitko zbog nogometnih klubova koje volimo dijeliti na sjever i jug, jer mi smo jedan narod  – poručio je masi, zaboravljajući da domaćini navijaju za drugi klub, za HNK Šibenik, barem koliko i za Hajduk.
I ovdje je ponovio kako je HDZ prošao svoju katarzu, kako u njemu nema pravomoćno osuđenih i upozorio sve u dvorani da slučajno ne pomisle nakon izbora mahati svojom stranačkom knjižicom ne bi li se na nepošten način obogatili. HDZ se, kaže Karamarko, očistio, a protivnici ga sotonizaraju ‘samo zato što je stvorio hrvatsku državu, zato jer brani  temeljne principe na kojima je nastala’.

Prepuna dvorana, kao na nijednom dosadašnjem skupu HDZ-a (Foto: Tris/H. Pavić)

Prepuna dvorana, i tribine i parket, kao na nijednom dosadašnjem skupu HDZ-a (Foto: Tris/H. Pavić)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI