Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
Sport
Suradnja u kroćenju vjetra: Danilske vjetroelektrane za šibenske jedriličare

Suradnja u kroćenju vjetra:
Danilske vjetroelektrane za šibenske jedriličare

Denis Marinov i tajnik Siniša Bušac, te ispred 'RP Globala' direktor Bojan Reščec i voditelj vjetroelektrane Danilo Josip Živković.

Josip Živković, Bojan Reščec, Siniša Bušac i Denis Marinov – rukovanje nakon potpisa (Foto: Tris/H. Pavić)

Jedriličarski klub ‘Val’ i  eletkroenergerska tvrtka ‘RP Global’ potpisali u četvrtak prvi ugovor o donaciji 15 tisuća kuna, koji će šibenskim jedriličarima omogućiti uspješni završetak godine.

– Nastavljamo tradiciju suradnje na ovom području gdje imamo puno sličnosti, gdje uz dugu tradiciju, i jedni i drugi moramo znati vladati vjetrom. Mi smo davno rekli, još kad smo potpisivali suradnju s ‘Kolom’, da ćemo cijeniti izvrsnost. Ono što nas je zbližilo upravo nas i razlikuje, naša izvrsnost donosi dodatne prihode, a izvrsnost kod Vala iziskuje troškove. To nas je spojilo i to je smisao ovog ugovora. Čestitamo klubu na izvrsnim na razultatima. Nas razlikuje činjenica da nam naša izvrsnost donosi prihode, dok u izvrsnost u Valovaca iziskuje dodatne troškove i tu se nadopunjujemo – istaknuo je direktor RP Globala Bojan Reščec.

Njegova tvrtka ponosna je što može financirati mlade jedriličare.
– Donirani novac puno će značiti klubu koji sva sredstva ulaže u mlađe kategorije – rekao je dopredsjednik Vala Denis Marinov.
–  Klub se može pohvaliti 14. i 16. mjestom na svijetu u juniorskim kategorijama do 16 godina, a od prije deset dana imamo i prvaka Hrvatske u klasi laser 4,7 Marka Smolića. Stvarno se imamo čime pohvaliti – dodao je Marinov.

Suradnju između Vala i RP Globala tajnik Vala Siniša Bušac nazvao je fascinantnom.

– U klubu se radi isključivo s djecom i sve što se dobije ulaže se u tu djecu. Prošlogodišnji prvak u klasi Laser Radial, ovogodišnji u Laser 4,7, te odlični rezultati na svjetskim prvenstvima iziskuju ogromne troškove. Ova donacija će nam svakako pomoći da nastavimo niz. – rekao je Bušac.

Voditelj vjetroelektrane na Danilu Josip Živković rekao je da je ova donacija jednokratna, ali da tvrtka vjeruje u trajniju suradnju. – I sada smo razmišljali smo o višegodišnjim ugovorima, no teško je bilo predvidjeti potrebe kluba i ostavili smo prostor da uskočimo s većim iznosima po potrebi – rekao je Živković.

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI