Neovisni novinarski portal
28.10.2020.
KRONIKA 112
Ilustracija (izvor Faceook Ćaća se vraća)

Sedam nekretnina za doktora Sanadera

Ilustracija (izvor Faceook Ćaća se vraća)
Ilustracija (izvor Faceook Ćaća se vraća)

Ilustracija (izvor Faceook Ćaća se vraća)

Doktor Ivo Sanader, donedavni predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a, opet je nešto bliže izlaznoj rampi zatvora u Remetincu. Naime, kako je danas otkrio glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić, odvjetnici Ive Sanadera su pravosudnim organima predali novi popis nekretnina kojima jamče da optuženi Sanader neće pobjeći iz zemlje, te da će obećati kako će se sudu javljati svakog prvog  ponedjeljka u mjesecu.

U drugom pokušaju se radi  o čak sedam nekretnina, od kojih su, eto, dvije u vlasništvu Mirjane Sanader, supruge doktora Sanadera, a ostalima su vlasnici Luka Bebić, Jerko Rošin, Marijo Zubović, Josip Radoš i Jerko Duško Suić, mahom nekadašnje kolege iz HDZ-a.  Ročište na kojem će se odlučivati o jamčevini održat će se sutra, rekao je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.
Među ponuđenim nekretninama više nema nekretnine odvjetnika Gorana Suića koja je prošli put odbijena jer kuća (koju je kupovao dva puta po polovicu) nije imala građevinsku i uporabnu dozvolu, kao ni dijela kuće u zagrebačkoj Kozarčevoj ulici.
Podsjetimo, Vrhovni sud Republike Hrvatske je ukinuo presudu u slučaju popularno nazvanom Fimi medija, u kojem se na optuženičkoj klupi našla i Hrvatska demokratska zajednica. Jamčevina za Sanaderov izlazak na slobodu u vrijednosti od 12,4 milijuna kuna, a koja se namjeravala namaknuti zalogom na kuću odvjetnika Gorana Suića i dio kuće u Kozarčevoj ulici u Zagrebu u vlasništvu Sanaderove supruge Mirjane, nije prihvaćena zbog manjkave dokumentacije (vidi TRIS).
Ilustracija (izvor Facebook Ćaća se vraća)

Ilustracija (izvor Facebook Ćaća se vraća)

 

 

Tags: , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI