Neovisni novinarski portal
29.10.2020.
KRONIKA 112 / POLITIKA
Komentar s facebook stranice 'Ćaća se vraća'

Sanader se ne vraća – nešto nije u redu niti s kućom i zemljištem Luke Bebića

Komentar s facebook stranice 'Ćaća se vraća'
Komentar s facebook stranice 'Ćaća se vraća'

Komentar s facebook stranice ‘Ćaća se vraća'(poveznica)

Dr. Ivo Sanader, bivši hrvatski premijer i vođa HDZ-a, opet ne može izaći iz zatvora. Izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda odbilo je i novu ponudu odvjetnika obrane bivšeg premijera Ive Sanadera, kojom su prošlog četvrtka ponudili čak sedam nekretnina. Podsjetimo, radilo se o dvjema nekretninama  u vlasništvu Mirjane Sanader, supruge doktora Sanadera, a ostalima su vlasnici Luka Bebić, Jerko Rošin, Marijo Zubović, Josip Radoš i Jerko Duško Suić, mahom nekadašnje kolege iz HDZ-a.

Te su kuće, zemljišta i stanovi predstavljeni kao jamstvo u protuvrijednosti od traženih 12,4 milijuna kuna, a  koji bi trebali jamčiti da Sanader neće pobjeći iz države kad ga puste iz Remetinca, te tako izbjeći daljne sudske procese.
Inače, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić kazao je kako su zapravo odbijene tri nekretnine ponuđene kao jamčevina – dio kuće u Nazorovoj u vlasništvu Mirjane Sanader, zemljište i kuća Luke Bebića te stan Josipa Radoša.
Podsjetimo, među ponuđenim nekretninama više nije bilo  nekretnine odvjetnika Gorana Suića koja je prošli put odbijena jer kuća (koju je kupovao dva puta po polovicu) nije imala građevinsku i uporabnu dozvolu, kao ni dijela kuće u zagrebačkoj Kozarčevoj ulici.  Što nije u redu s kućom i zemljištem HDZ-ovca Luke Bebića, odnosno Josipa Radoša, nije obrazloženo.
Ponovimo ukratko kako je Vrhovni sud Republike Hrvatske  ukinuo presudu u slučaju popularno nazvanom Fimi medija, u kojem se na optuženičkoj klupi našla i Hrvatska demokratska zajednica.  (vidi TRIS).
Tags: , , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI